Від 5 до 68 тисяч: які заробітні плати у працівників Волинської обласної адміністрації

Від 5 до 68 тисяч: які заробітні плати у працівників Волинської обласної адміністрації

Щомісяця лише на виплату посадових окладів чиновникам апарату Волинської обласної військової адміністрації з бюджету йде щонайменше 716 тисяч гривень. Там існує 87 посад. 

Центр журналістських розслідувань «Сила правди» проаналізував, скільки отримує керівництво області згідно зі штатним розписом на 2022 рік, який опублікував на своїй сторінці у соцмережі експерт комітету виборців України, колишній співробітник відділу адміністрування Державного реєстру виборців управління інформаційних технологій та адміністрування апарату Волинської обласної державної адміністрації Віктор Стасюк

Зауважимо, що вказані нижче суми – це лише посадовий оклад. Сюди не входять інші доплати як от премії, надбавки за вислугу років чи інтенсивність праці, виплати за відпустку/лікарняні тощо, які також отримують всі співробітники.

Посадовий оклад голови Волинської обласної військової адміністрації Юрія Погуляйка – найбільший – 68 тисяч гривень. Хоча до жовтня він становив майже на п’ять тисяч менше. На другому місці – оклад першого заступника Сергія Мовенка – 18 тисяч гривень. Заступники, а їх у Погуляйка чотири (Мирослава Якимчук, Юрій Гупало, Вікторія Левчук, Олександр Троханенко), мають оклад учетверо менший, ніж в голови – 16 тисяч 125 гривень. Керівнику апарату, нині цю посаду займає Юрій Судаков, штатним розписом передбачено 12 тисяч 900 гривень.

Від 5 до 68 тисяч: які заробітні плати у працівників Волинської обласної адміністраціїВід 5 до 68 тисяч: які заробітні плати у працівників Волинської обласної адміністраціїВід 5 до 68 тисяч: які заробітні плати у працівників Волинської обласної адміністраціїВід 5 до 68 тисяч: які заробітні плати у працівників Волинської обласної адміністраціїВід 5 до 68 тисяч: які заробітні плати у працівників Волинської обласної адміністраціїВід 5 до 68 тисяч: які заробітні плати у працівників Волинської обласної адміністрації
Штатний розпис працівників Волинської військової адміністрації. Фото зі сторінки Віктора Стасюка

«Найдорожчі» відділи ОВА

Очільниця загального відділу Оксана Степюк має оклад у розмірі 9 400 гривень. Ще семеро її підопічних працюють з окладом від 5 до 8 тисяч гривень. Загалом на утримання цього відділу передбачено щомісяця 58 тисяч гривень – це на 10 тисяч менше, ніж посадовий оклад голови ОВА.

Відділ забезпечення діяльності керівництва з восьми спеціалістів обходиться у 46 913 гривень. Тут працює начальник відділу, 5 відповідальних чергових та 2 секретарі керівника. 

У обласній військовій адміністрації є також відділ проходження державної служби. Тут 6 працівників працюють з окладом від 5 до 9 тисяч гривень, а загалом діяльність відділу обходиться у 40 тисяч гривень. 

На трьох працівників Регіонального відділу адміністрування Державного реєстру виборців передбачено загалом 21 тисячу гривень, а на відділ інформаційно-комунікаційних систем, де працює 5 людей, – 39 665 гривень на місяць. 

Очільник відділу інформаційно-комунікаційних систем Андрій Конрад отримує оклад розміром у 11 280 гривень, а четверо його працівників – від 5 до 9 тисяч. Загалом на забезпечення посадових окладів працівникам відділу виділено – 39 тисяч 665 гривень. 

На утримання відділу фінансово-господарського забезпечення посадових окладів передбачено 38 тисяч 304 гривні. У цьому відділі працює 6 людей: начальниця Марія Свінцицька, заступник начальника, головний бухгалтер, головний спеціаліст, завідувач господарства, водій. 

У відділі організаційної, аналітичної роботи та моніторингу трудяться п’ятеро людей, які сумарно отримують 34 300 гривень на місяць у вигляді окладу. Найбільше з них платять заступнику начальника – начальнику відділу – 9 800 гривень.

Начальниця відділу зі звернення громадян Раїса Кусакіна також має фіксований посадовий оклад розміром 9 400 гривень, а четверо її працівників – від 5400 до 5800 гривень. Загалом на роботу відділу витрачають 32 200 гривень на місяць.

Нормативно правовий відділ налічує 4 працівників, 32 тисячі на місяць йде на виплату посадових окладів. 

Патронатна служба налічує трьох працівників, щоправда, посада керівника досі вакантна, – йдеться на сайті ОВА. У радника патронатної служби Михайла Находа оклад становить 10 тисяч 569 гривень на місяць, а у його помічника Анатолія Костика – 6 748 гривень. Щоправда, нещодавно Костика призначили головою Луцької районної державної адміністрації, тож інформацію на сайті ОВА, схоже, ще не оновили. Отож, на оплату посадових окладів патронатної служби, разом з окладом керівника, передбачено 30 714 гривень.

У відділі взаємодії з органами державної влади і місцевого самоврядування працює 5 людей. Разом на місяць їм передбачено 30 тисяч 700 гривень окладу, найбільше начальнику – 7 500 гривень.

Відділи, де оклади найнижчі

Сектор мобілізаційної роботи очолює Олександр Петрук, щомісячний оклад якого – 8 100 гривень. А в його підлеглих – по 5 800 гривень. Загалом же на роботу відділу передбачено 25 500 гривень. 

Також у обласній адміністрації є відділ представництва інтересів у судах та договірної роботи, фонд заробітної плати якого – 24 900 гривень. 

У військовій адміністрації діє й сектор контролю, який очолює Діана Ганіговська-Слюсар, якій щомісяця передбачено 8 тисяч 100 гривень. Разом з нею у секторі працює ще двоє спеціалістів із окладами у 5400-5800 гривень. 

Відділ розвитку персоналу налічує трьох працівників, які сумарно за місяць отримують 19 100 гривень. 

На оклади працівників сектору режимно-секретної роботи передбачено 13 500 гривень. Тут працює лише два спеціалісти.

Управління організаційної роботи та взаємодії з органами державної влади і місцевого самоврядування налічує лише одного працівника – начальника управління, який отримує 11 300 гривень. 

Начальниця управління персоналом Оксана Трофимчук, згідно зі штатним розписом, отримує на місяць оклад на 100 гривень менший – 11 тисяч 200 гривень.  

Відділ юридичного управління очолює Віталій Потапенко, який на місяць отримує стільки ж – 11 200. 

Отже, лише оклад посадовців Волинської обласної військової адміністрації у 2022 році обходиться бюджету в майже 716 тисяч гривень на місяць. 

Впродовж року до штатного розпису внесли деякі зміни. Серед них, зокрема, і підняття окладу голови ОВА. Тепер він отримуватиме 68 тисяч гривень окладу. Заробітна плата очільника області на декілька тисяч гривень більша, ніж оклад усього «найдорожчого» відділу ОВА, який налічує вісім працівників, в десять разів більша, ніж мінімальна заробітна плата в Україні та у 27 разів вища від мінімального прожиткового мінімуму.

Текст - Юлія Галецька

Можливо зацікавить