У Луцьку виділили кошти на закупівлю нових тролейбусів

У Луцьку виділили кошти на закупівлю нових тролейбусів

У Луцьку продовжують оновлювати громадський транспорт і виводити з користування старі зразки. Зокрема на сесії виділили кошти на придбання чотирьох тролейбусів.

Відповідне рішення ухвалили депутати у середу, 22 лютого, під час сесії Луцької міської ради.

Зокрема, йдеться про виділення 3,4 мільйона гривень на ці потреби.

Як  повідомлялося ранішеу минулому році завершили проєкт з придбання 20 нових тролейбусів. Водночас місто приймає участь у проєкті «Громадський транспорт в Україні ІІ», в межах якого передбачене отримання ще 30 тролейбусів.

Частина з них буде із автономним ходом - матиме дизельний генератор, який дозволятиме тролейбусу рухатися там, де відсутні лінії електропередач. Це дозволить перекрити проблемні мікрорайони, які не мають відповідного сполучення.

«Поки йшла сесія була інформація, що на вулиці Богдана Хмельницького зламався тролейбус. На жаль, у нас виходять на рейси тролейбуси, яким нещодавно виповнилося 40 років і які потрібно замінити. 

Ще до реалізації цього проєкту орієнтовно 10 тролейбусів, я вважаю, ми маємо замінити і осучаснити», - вважає Луцький міський голова Ігор Поліщук.

Він зазначив, що у місті зробили резервне живлення ліній внаслідок чого тролейбуси довгий час не простоюють і у випадку вимкнення електроенергії у одному джерелі відбувається автоматичне перемикання на інше.

Також повідомляється, що підприємству вдалося розібратися з багаторічними заборгованостями за різних платежами, а також нещодавно вдалося збільшити розмір заробітної плати водіям тролейбусів.

Читайте також:

Можливо зацікавить