Ексфутболіст-зрадник з Луцька Анатолій Тимощук раніше ставив на місце гравців збірної, які зневажали українську мову

Ексфутболіст-зрадник з Луцька Анатолій Тимощук раніше ставив на місце гравців збірної, які зневажали українську мову

Відомий ексфутболіст з Луцька Анатолій Тимощук  одного разу «присадив» партнера по збірній, який зневажливо поставився до української мови.

Про це розповів колишній прессекретар збірної України Ігор Мірошниченко в інтерв'ю «Український футбол.

Інцидент виник між колишніми гравцями збірної України Анатолієм Тимощуком та Андрієм Вороніном. Лучанину не сподобалось ставлення нападника національної команди до української мови.

«Тимощук свого часу бадьоро сповідував та захищав українське. В ближчих колах і не могли припустити, що колишній капітан збірної України зможе так нахабно змовчати в той момент, коли на території нашої держави росіяни коять такі злочини. Історію про патріотичну позицію Тимощука, який поставив на місце Вороніна», - розповів колишній прессекретар «синьо-жовтих» Ігор Мірошниченко.

«Ви знаєте, Воронін, він як «адєсіт», потриндіти язиком любить. І якось він мені в літаку каже: «А шо ти, це, по українски? Не можеш по нормальному?». Я його питаю: «Що значить по нормальному?». І щоб ви розуміли, Вороніну в той момент заперечив, як би ви думали, хто? Так, Тимощук. Він сказав: «Так ти ж в збірній України граєш!». Це була така показова історія, після якої я б ніколи не повірив, що Тимощук може бути зрадником. І ось він тоді «присадив» Вороніна, і той більше нічого не говорив. Мені було байдуже, що там розказує Воронін, для мене питання мови було принциповим. Безглуздо бути прессекретарем збірної України з футболу і говорити російською мовою»,– говорить Мірошниченко.

Також колишній прессекретар збірної додав, що Тимощук його розчарував, але, ще більше здивував.

«Тому така позиція Тимощука з початку відкритої агресії Росії проти України стала неприємною несподіванкою. Але бачите, люди якраз пізнаються у таких важких ситуаціях. Він обрав гроші і ганьбу. Гроші не принесуть йому радості, а ганьба залишиться з ним назавжди.

Він заплямував себе, свою родину і тавро зрадника – це найгірше, що може бути. Я думаю, що він точно не спить спокійно. Впевнений, що гроші, які він обрав, не принесуть йому щастя в житті», - підсумував Мірошниченко.

Нагадаємо, Анатолій Тимощук з самого початку війни відмовився засуджувати Росію за напад на Україну. Він розповів, що не відчуває різниці між українцями та росіянами, їх менталітетом заявив, що поки що не збирається повертатися на Батьківщину.

У день народження Тимощука Луцька міська Рада позбавила колишнього гравця збірної України звання «Почесний громадянин міста».

Українська асоціація футболу позбавила Анатолія Тимощука всіх спортивних нагород і звань, а також викреслила його з офіційних реєстрів національних збірних через мовчазну підтримку злочинних дій ватажка Кремля Володимира Путіна в Україні.

Верховна Рада України наклала санкції на відомого ексфутболіста з Луцька за підтримку агресії Росії.

Президент України Володимир Зеленський запровадив санкції щодо 119 осіб, серед яких – псевдоукраїнські та російські діячі культури. Внесено до списку і експівзахисника збірної України з футболу з Луцька.

Анатолій Тимощук хотів оскаржити довічну дискваліфікацію в Україні, проте йому було відмовлено.

Читайте також:

Можливо зацікавить

Тимощук УАФ

Зрадник з Луцька Тимощук проти Української асоціації футболу: відбулось перше засідання арбітражного суду

Тимощук

Зрадник з Луцька Тимощук, відповідаючи на закиди, заявив, що представляє Росію

УПЛ Минай

Отримав ігрову практику: футболіст з Волині подорожчав у десять разів

Євро-2024

«Можна тягатися»: відомий екстренер «Волині» проаналізував шанси збірної України на Євро-2024

УПЛ

«Недарма щосереди у футбол на воротах граю»: з коментатором з Волині стався курйоз на матчі Прем'єр-ліги

червона картка

Футболіст з Волині награв на вилучення за десять хвилин

Євро-2024 Кварцяний

Відомий тренер з Луцька Кварцяний оцінив шанси збірної України в груповому раунді Євро-2024

В'ячеслав Шевчук Рух УПЛ

«Відома футбольна постать»: лучанин став генеральним менеджером клубу Прем'єр-ліги

Мобілізація

Мобілізація в Україні: футболісти отримали бронь від призову