Відпочивальники бояться білорусів і повісток: чи буде на Світязі туристичний сезон

Відпочивальники бояться білорусів і повісток: чи буде на Світязі туристичний сезон

Відпочинковий сезон на Світязі зазвичай розпочинається трохи пізніше, але нині у перші теплі літні дні вже на пляжах чимало відпочивальників. Вода тепла, озеро наповнилося водою і вже чекає туристів. Найсміливіші купальний сезон вже відкрили.

Попри те, що спеки ще не було, вода, кажуть, нагрілася. Чимало на пляжі і малечі. Із головою у воду не лізуть, втім змокнути не бояться, тож бігають босоніж по узбережжю, - йдеться у сюжеті 12 каналу.

Місцеві кажуть, що рівень води в озері цьогоріч значно піднявся. Принаймні коли востаннє Світязь був таким повноводним точно сказати не можуть. Та разом із тим переконані - багато туристів цьогоріч не буде. Минулий сезон показав, що відпочивати у реаліях повномасштабної війни люди не хочуть - бояться білорусів і повісток. 

«Того року, коли людям, які тут відпочивали казали про білорусів - вони відразу втікали», - кажуть місцеві. 

Зараз на пляжі на пляжах відпочивають здебільшого місцеві, які не надто поспішають із підготовкою до туристичного сезону. Наразі поласувати славнозвісними світязькими пончиками не вдасться. Місцеві кажуть, що смаколики на пляжах з’являться ближче до кінця місяця. Наразі не працюють навіть кафе на центральному пляжі, адже підготовка лише розпочинається. Так вже склалося, що сезон на Світязі відкривається після Дня Конституції 28 червня. До того часу, кажуть підприємці, вже готові будуть зустрічати гостей. На базах відпочинку нині порожньо - немає не лише туристів, а й самих власників. Адже чимало з них немісцеві, тож готувати садиби приїжджають перед самим стартом сезону. Місцеві жителі кажуть, якщо люди будуть, то прийматимуть. 

Ліжка, спільна кухня, туалет і душ - у 2022 та й у 2021 пані Валентина за такі умови брала 120-130 гривень з людини за добу. Такі ціни і в її сусідки. Кажуть що відпочивальників минулоріч майже не було, тому ціни не планують піднімати, адже сумніваюся, що ситуація кардинально зміниться. 

А от в Шацькій селищній раді переконані, що цього сезону відпочивальників буде більше, бо попит вже є. Насамперед дбають про безпекову ситуацію. Планують продовжити режим роботи до 23 години, щоб дозволити бізнесу заробити. 

Вже невдовзі Світязь буде готовий приймати відпочивальників. Сподіваються, цьогоріч туристи будуть більш охочі відпочити.

Читайте також:

Можливо зацікавить