Відповідь Ілону Маску: росія заявила, що запустить власний супутниковий інтернет "Гонець"

Відповідь Ілону Маску: росія заявила, що запустить власний супутниковий інтернет "Гонець"

Держкорпорація Роскосмос розповідає, що система "Гонець" є мультифункціональною та може забезпечити персональний супутниковий зв'язок. Також там акцентували увагу на оновленні цієї системи.

Як пишуть російські ЗМІ, система "нового покоління" "Гонець" буде укомплектована малими супутниками, які наразі перебувають у розробці. Їх доставлять на низьку орбіту - 1500 км над поверхнею землі. Уточнюється, що супутники матимуть підвищену пропускну здатність, збільшений радіус дії, сонячні батареї та термін служби 10 років.

Роскосмос заявив, що супутники "забезпечать зв'язком у S- і P-діапазонах частот значно більшу кількість абонентів", також обіцяють збільшення обсягу даних, що передаються, і розширення географії застосування системи. Відомо, що угруповання нових супутників налічуватиме 32 апарати й охоплять "не менше ніж 40 тис. абонентів рухомого супутникового зв'язку" на території рф.

Глава Роскосмосу Дмитро Рогозін заявляв про створення "невбивного" супутникового інтернету в Росії. Схоже, що він мав на увазі проєкт "Гонець". Реакція Рогозіна надійшла після того, як Ілон Маск повідомив про старт роботи супутникового інтернету Starlink в Україні. Відомо, що цей вид зв'язку доступний поки винятково для військових.

Нагадаємо, Ілон Маск опублікував допис у твіттері, в якому викликав путіна на двобій: "Я кидаю виклик Володимиру Путіну. В єдиноборстві. Ставка - Україна". У коментарях мільярдер уточнив у Кремля, тегнувши його, чи згодні вони на поєдинок: "Ви згодні на цей бій? @KremlinRussia_E".

Відповідь Ілону Маску: росія заявила, що запустить власний супутниковий інтернет

Проте на таку заяву відгукнувся лише голова Роскосмосу Дмитро Рогозін (хоча розкомнагляд заблокував твіттер у росії). Він відправив Маску уривок з “Казки про попа і наймита його Балду” А. С. Пушкіна.

Відповідь Ілону Маску: росія заявила, що запустить власний супутниковий інтернет

Цікаво, що в коментарях підписники з рф висміяли "літературну ініціативу" Рогозіна, який зрівняв путіна із братом Балди:

"Президент РФ – брат Балды? Вы вообще здоровы психически?"

"Видимо, нет. Президент балда и есть. А он типа впрягся)"

"Рогоз за все берется смелоВсе превращается в говноА если за говно беретсяТо просто тратит меньше сил".

Можливо зацікавить