Відро чи біотуалет: на Волині батьки скаржаться на вбиральню у шкільному укритті

Відро чи біотуалет: на Волині батьки скаржаться на вбиральню у шкільному укритті

Батьки першокласників із другої школи селища Ратне Ковельського району кажуть, що для їх дітей після численних прохань облаштували укриття, куди вони спускаються у випадку тривог. Однак, батьків обурює стан цього укриття, а саме – туалет.

Мама першокласниці зауважила: замість облаштованої вбиральні - звичайне відро, - йдеться у сюжеті каналу Аверс.

«Якось вибороли батьки, заявами ходили просили. Раз - зробили. Я не бачила, як зробили, тому що у мене маленька дитина. А виявляється: побілили. Парти і лавочки затягнули, а туалет не зробили. Просто поставили відро. Одне відро на всіх дітей. А там - перші класи, два перших класи. На туалет дітям нема грошей, а чотири мільйони на ремонт ЦНАПу є. Ремонт ЦНАПу - не таке вже важливе. Найперше - зробити сховище якісне для дітей», - обурюється мама першокласниці Ольга Токарська.

Натомість директор школи Ігор Рудчик зауважив, що перед тим, як відкривати укриття, його показали батькам. З його слів останні жодних зауважень не мали. Очільник закладу запевняє, у сховищі для дітей встановлено біотуалет.

«Там не відео, а біотуалет, він зроблений в укритті. Воно схоже на відро, але все відповідає нормам. До мене батьки не приходили. Як ми організовували навчання, я батьків ознайомлював. Вони всі ходили, всім все підходило - все від А до Я. Весь цей час ми з Нового року вчимося, всі дозволи отримали на навчання», - стверджує директор школи №2 селища Ратне. 

Своєю чергою, голова Ратнівської селищної ради Віталій Бірук сказав, що це укриття перед відкриттям оглядала спеціальна комісія, у якої входять і представники ДСНС. Мовляв, жодних зауважень до вигляду вбиральні вони не мали. Посадовець каже, подали документи на програму фінансування облаштування укриттів у прикордонній зоні.

«Ми подали чотири навчальні заклади під програму укриттів в прикордонній зоні. Всі можливі заклади, які підходять під ті норми - ми подали. Це залежить від того, як приймуть рішення, в тому числі в друга школа на будівництво власного укриття. Документи подали, і вишукуємо додаткові джерела, в тому числі державні, для будівництва цих укриттів. З приводу 4 мільйонів є офіційне роз’яснення чому це так. Даний об’єкт розрахований на три роки. На сьогодні кошти на нього не виділялися, і будівництво не здійснюватиметься з огляду на те, що не на часі. Але щоб не втрачалася чинність проектно-кошторисної документації, ми проводимо процедуру закупівель», - розповів Віталій Бірук. 

Фото ілюстративне

Читайте також:

 

Можливо зацікавить