«Вигризають кожен шматок української землі»: розказали, як воює волинська бригада

«Вигризають кожен шматок української землі»: розказали, як воює волинська бригада

Бійці волинської 14 окремої механізованої бригади імені князя Романа Великого заходили в бій просто з маршу на Житомирщині та Київщині. Воїни борлися з ворогом всюди - на Миколаївщині, Харківщині, Київщині, нині ж знищують окупантів на Донбасі. 

Представниці служби зв'язків з громадськістю бригади вперше від початку повномасштабної війни приїхали на декілька днів на Волинь та розповіли про роботу та забезпечення бійців, інформує Супільне. Луцьк.

Як розповіла пресофіцерка бригади Катерина Литвинчук, як і для всіх українців п'ята година ранку 24 лютого стала трагічною для усіх бійців князівської бригади.

«В максимально короткі строки бригада виходила. Складність, особливість була в тому, що бригада заходила в бій просто з маршу. Це була Житомирщина-Київщина», – пригадує пресофіцерка.

Від початку повномасштабного вторгнення воїни князівської бригади крім Київщини та Житомирщини воювали також на Миколаївщині, Харківщині. Нині ж тримають оборону на Донецькому напрямку.

Зі слів начальниці пресслужби 14-ї ОМБР Надії Замриги, бригада повністю оснащена технікою та бійцями, що дозволяє проводити наступальні та оборонні дії.

«Перші тижні ми обходились тією зброєю і технікою, яка за штатом в бригаді стоїть. Зараз поступають новітні іноземні зразки озброєння, якою дуже вправно володіють наші військовослужбовці, якою знищують ворога і дають раду», – зазначила керівниця пресслужби.

В службі зв'язків з громадськістю наголошують, бійці забезпечені їжею, одягом, амуніцією, шоломами, бронежилетами, аптечками та автомобілями.

«Але от зараз ми з вами говоримо, я це озвучую, а проходить обстріл і щось з переліченого мною буде знищено. Авто нищаться, амуніція, одяг. Тому не можна сказати, що забезпечені на місяць вперед. Це те, що централізовано постачається ЗСУ, багато допомагають волонтери, рідні, представники бізнесу, громадські організації», – каже Надія Замрига.

Кістяк бригади це західні області – Волинська, Рівненська, Львівська, Івано-Франківська. Також у складі 14-ї ОМБР служать чоловіки зі східних та центральних областей. Скільки нині бійців носять шеврон князівської бригади пресофіцерки не розголошують, це заборонено.

Зі слів Катерини Литвинчук, нині військові змушені оборонятися.

«Хлопці на межі людських можливостей, і, нерідко, за межею, вигризають кожен шматок української землі. Важко спрогнозувати скільки може бути на добу атак ворога. Вони цілодобово зупиняють атаки ворога, відкидають його назад, не дають просунутись вперед», – говорить Катерина Литвинчук і додає, що місцевого населення в деяких районах Донеччини майже немає.

Після кількох днів відпочинку пресофіцерки знову вирушили на передову. Журналістам вдалося поспілкуватися з речницями волинської бригади перед самим від'їздом.

Можливо зацікавить

На Волині стартував конкурс-огляд колективів екологічної просвіти «Земля – наш спільний дім»
фото

На Волині стартував конкурс-огляд колективів екологічної просвіти «Земля – наш спільний дім»

Графік відключення світла Волинська область

Сьогодні ввечері на Волині застосують графіки вимкнення світла. Оновлено

Приїхав з війни в коротку відпустку: військовослужбовець з Волині одружився з переселенкою з Херсона. Фото, відео
відео
фото

Приїхав з війни в коротку відпустку: військовослужбовець з Волині одружився з переселенкою з Херсона. Фото, відео

Герой України

Учитель, тренер, офіцер: захиснику з волинської бригади просять посмертно присвоїти державну нагороду

Святковий стіл рецепти

Королівський бенкет: рецепти автентичних волинських страв

ДТП смерть

Волинянин на смерть збив велосипедиста: як його покарали

День ангела 17 квітня 2024

17 квітня: хто з волинян святкує День ангела

на щиті, Волинь, полеглі Герої

Трагічний і гіркий день для Волині: «на щиті» востаннє повертаються загиблі на війні Герої

Соледар Герой України

Майже 40 днів лікарі боролися за його життя: 23-річному захиснику з Волині просять посмертно присвоїти державну нагороду