Викликає параліч: в Україну потрапило печиво з небезпечною речовиною. Фото

Викликає параліч: в Україну потрапило печиво з небезпечною речовиною. Фото

На українських прилавках знайшли печиво з небезпечною речовиною, що викликає жахливі наслідки, навіть параліч. Печиво вже вилучили з продажу,  але закликають українців бути уважними.

Про це повідомляють у Держпродспоживслужбі Івано-Франківської області.

«Державній службі України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів через систему швидкого оповіщення для харчових продуктів та кормів (RASFF) надійшло повідомлення від 12.01.2023 № 2022.7376-fup 4 стосовно виявлення високого вмісту акриламіду в печиві, що виготовлене в Румунії  та експортувалось з Польщі до України», - йдеться у повідомленні служби.

Держпродспоживслужба в Івано-Франківській області попередила про вилучення печива з продажу. Але покупців закликали повідомляти про виявлення цієї продукції з небезпечною речовиною. 

 «Акриламід – органічна сполука, амід акрилової кислоти складу CH2CHCONH2. Має високу розчинність у воді, спиртах. Проявляє сильні нейротоксичні властивості. Характерною особливістю акриламіду є те, що ознаки отруєння проявляються лише після прихованого періоду від кількох днів до тижнів», - попередили у Держпродспоживслужбі.

 Симптоми отруєння цією речовиною: посилене потовиділення на руках та ногах, оніміння та параліч кінцівок. А при контакті з очима акриламід викликає подразнення та пошкоджує рогівку ока. Вдихати цю речовину також дуже небезпечно. Пара та пил акриламіду можуть негативно вплинути на нервову систему.

Викликає параліч: в Україну потрапило печиво з небезпечною речовиною. Фото

Читайте також:

  • Міністерство охорони здоров'я порадило, як зберігати продукти при відключенні світла та непрацюючих холодильниках.