Виплата соцдопомог у воєнний стан: кому з лучан кому потрібно подавати документи

Виплата соцдопомог у воєнний стан: кому з лучан кому потрібно подавати документи

Торік 27 грудня уряд ухвалив зміни до низки постанов, що стосуються виплат державних допомог. Цим документом продовжено автоматично виплату таких допомог на період воєнного стану та місяць після його завершення. Проте деяким категоріям все ж таки доведеться звернутися у органи соцзахисту з документами, аби й надалі отримувати виплати.

Як зазначила виданню ВСН керівниця департаменту соцполітики Луцька Вікторія Майборода, автоматично продовжили виплати з 1 січня:

- на дітей, над якими встановлено опіку чи піклування, хворих на тяжкі захворювання;

- дітям, батьки яких ухиляються від сплати аліментів,

- особам з інвалідністю з дитинства та дітям з інвалідністю; тим, хто доглядає за особами з інвалідністю І та ІІ групи внаслідок психічного розладу;

- особам, які не мають права на пенсію, та особам з інвалідністю.

Проте з 1 січня 2023 року потрібно підтвердити право на продовження виплат певних допомог. А саме, подати до департаменту заяву та решту необхідних документів.

Це мають зробити особи, які отримували державну допомогу як малозабезпечені сім'ї, одинокі матері та непрацюючі люди, які досягли пенсійного віку, але ще не отримують пенсію та пільги.

«Внутрішньо переміщеним особам автоматично продовжили виплати без звернень, оскільки це окремий вид допомоги, який призначається з місяця звернення і не має кінцевої дати», - пояснила Вікторія Майборода.

За її словами, наразі багато людей звертається до департаменту, аби продовжити отримання допомог.

Можливо зацікавить