Вища рада правосуддя дала згоду на арешт ексголови Верховного Суду Князєва

Вища рада правосуддя дала згоду на арешт ексголови Верховного Суду Князєва

Вища рада правосуддя дала згоду на тримання під вартою ексголови Верховного Суду Всеволода Князєва, якого підозрюють в отриманні хабаря на 2,7 мільйонів доларів.

За рішення проголосували 14 членів ВРП із 14 присутніх. Напередодні Спеціалізована антикорупційна прокуратура звернулася до ради з відповідним клопотанням, - пише Суспільне.

Сам Князєв також був присутній на засіданні.

Вища рада правосуддя дала згоду на арешт ексголови Верховного Суду Князєва
 Тепер САП направила подання до Вищого антикорупційного суду про призначення засідання для обрання міри запобіжного заходу.

Прокурори просили зробити відкритим засідання щодо питання Князєва у ВРП. Князєв та його адвокати наполягали на закритому засіданні через те, що справа стосується Верховного Суду і може містити державну таємницю. За рішенням ВРП пряму трансляцію заборонили, проте засідання залишили відкритим для участі преси.

Адвокати Князєва також заявили, що не мали часу ознайомитись із клопотанням. Тому просили відкласти засідання у ВРП. Прокурори наполягали, що часу напередодні було достатньо. Тож ВРП відхилила клопотання захисників Князєва про відкладення засідання.

Під час засідання зачитали протоколи і матеріали справи. Згідно з ними, частину суми правоохоронці знайшли у Князєва вдома (близько 500 тис. доларів), а частину — в кабінеті у Верховному Суді (понад 400 тис. доларів).

Стало відомо, що із загальної суми хабаря 2,7 млн доларів слідчі вилучили не всю суму, а тільки 1,3 млн доларів. Де інші гроші — не встановлено. Відтак обвинувачення вважало імовірним ризиком те, що Князєв, перебуваючи на волі, міг посприяти знищенню решти коштів.

Читайте також:

Можливо зацікавить