Витягнули з межі смерті: дружина загиблого в аварії волонтера з Волині перебуває у край важкому стані

Витягнули з межі смерті: дружина загиблого в аварії волонтера з Волині перебуває у край важкому стані

У жахливій автокатастрофі загинув воїн-волонтер, 58-річний житель села Карасин Прилісненської громади Камінь-Каширського району Іван Сидорук. Дружина, яка їхала разом із ним, перебуває у вкрай важкому стані.

Волонтери везли воїнам 100-ї окремої бригади територіальної оборони, у складі якої воюють багато мешканців Карасина і навколишніх сіл, легкове авто, придбане  за кошти підприємця Віктора Семенюка, продукти, потрібні на фронті речі, - пише газета Полісся.

Трагедія сталася по обіді минулої суботи на трасі Ковель-Київ поблизу села Городець Сарненського району (Рівненщина). У вантажний автомобіль, яким їхав на Донбас до захисників України Іван у супроводі своєї дружини Світлани, на великій швидкості, лоб у лоб врізався легковик марки Мазда. Удар був страшенної сили, про що свідчать фото, зроблені після пригоди, внаслідок чого Іван Сидорук і водій легковика загинули миттєво. Пасажирка вантажівки, дружина Івана — Світлана Макарівна — із численними вкрай важкими травмами, на щастя, ще подавала ознаки життя. Медики евакуювали її у лікарню міста Сарни. Завдяки їхнім професійним діям постраждалу вдалося повернути з межі смерті до життя. Станом на вівторок, Світлана Макарівна перебувала у вкрай важкому стані.

Івана Сидорука поховали минулої неділі на кладовищі в Карасині. Провести в останню дорогу захисника України прийшли односельчани, жителі навколишніх сіл Карпилівка, Стобихівка, Радошинка. Покійний заслужив такої великої шани і уваги. На його долю випало захищати рідну землю на Донбасі у зоні АТО. А коли Росія у лютому 2022-го посунула на Україну широкомасштабною війною, Іван одним із перших знову став на її захист. Пройшов пекло російського полону. Нелюди-терористи жорстоко знущалися з українського воїна — цькували собаками, які шматками виривали тіло беззахисного воїна, ламали ребра, руки, ноги, били так, що сині, налиті кров’ю, гематоми місяцями не сходили з тіла. Зраненого воїна Україна тоді зуміла визволити з російського полону шляхом обміну. З поверненням додому військово-лікарська комісія визнала Івана Сидорука непридатним до участі в бойових діях.

Відданий патріот України після всіх випробувань знайшов собі посильну справу — разом з дружиною Світланою почав волонтерити. Цього разу разом з вірною подругою життя вирушив на Схід до воїнів земляків, куди потрібно було доставити джип, передачі від рідних бійців з дому. Але, на жаль, не судилося… Цей рейс для нього став трагічним і останнім.Відспівали захисника України і здійснили чин похорону священники Православної Церкви України з Ковеля.

Петро ТРОФИМЧУК.

Читайте також:

Можливо зацікавить