«Війну почали «бандерівці»: судять «фаната Росії» з Волині, на суд він не прийшов

«Війну почали «бандерівці»: судять «фаната Росії» з Волині, на суд він не прийшов

Житель села неподалік Луцька Володимир Лєсков у серпні 2022 року розповідав журналістці, що Росія Україні друг, а війну розпочали «бандерівці». За свої слова 77-річний пенсіонер має відповісти перед судом. Однак вже вкотре туди не з'являється. 

Виправдовування, визнання правомірною та заперечення збройної агресії росії проти України. У цьому звинувачують волинянина Володимира Лєскова. Щоправда, вчергове засідання суду доводиться переносити: обвинувачений не з'явився. Його адвокат пояснює: у нього стався серцевий напад, - йдеться у сюжеті 12 каналу

Не дивина, каже захисник, адже Володимир Лєсков – пенсіонер, йому 77 років.  А судова тяганина зовсім не на користь у такому віці.  Утім, за свої слова, відповідати змушений: адже, про те, що «Росія Україні – друг», а у війні винні «бандерівці», говорити журналістам на камеру не соромився.

«Кажуть тільки, що Росія вбиває, гарбає Україну, нащо їм гарбати? Нащо їм та Україна? Їм своєї землі хватає. То не Росія почала війну у 2014 році, а із заходу люди поїхали туди», - розповідав Володимир Лєсков.

До слова, під судом чоловік вже не вперше. Своєю позицією ще раніше ділився із сусідами, за що ті написали заяву до СБУ. За це Лєсков покарання вже відбув. Тепер відповідатиме за слова, сказані журналістам. 

«Людина визнає, розкаюється, розуміє, що дана поведінка, дані коментарі, які складають кримінальне правопорушення, не є припустими для громадянина України», - каже його адвокат Станіслав Тарашевський.

Покарання за ці слова, каже адвокат, Володимир Лєсков нести готовий. А яким воно буде – визначатиме суд, коли обвинувачений повернеться із лікарні.

Читайте також:

  • Здав ворогу Луцький аеродром: зрадника Сметаніна захищає уже четвертий адвокат
  • Виправдовував російську агресію: судитимуть митрополита Вінницької єпархії УПЦ МП
  • У результаті обшуків у приміщеннях Свято-Троїцького Межирицького монастиря на Рівненщині виявлено пропагандистські матеріали громадського об’єднання, яке очолює підозрюваний у державній зраді Віктор Медведчук
  • Олександру та Михайлу Кононовичам змінили запобіжний захід – їх звільнили з-під варти та посадили під цілодобовий домашній арешт. Під вартою вони пробули з березня і до кінця жовтня 2022 року
  • У селі Липини, що під Луцьком, працівник СІЗО заперечував збройну агресію Росії, переконуючи, що Росія вчиняє благородно, адже захищає російське населення. Чоловік переїхав до Луцька у травні, вже під час повномасштабної війни.

Можливо зацікавить