Військовий, який воює під Бахмутом, пояснив, чому ЗСУ зараз не йдуть у контрнаступ

Військовий, який воює під Бахмутом, пояснив, чому ЗСУ зараз не йдуть у контрнаступ

 ЗСУ не можуть піти зараз у контрнаступ. І справа не в нестачі озброєння. Активні дії неможливо проводити через іншу причину

Про це  заявив перший заступник командувача Української добровольчої армії, командир загону «Південь» УДА у складі 28-ї ОМБр полковник Сергій Ільницький («Сокіл»), який воює під Бахмутом, пише «Главред».

За його словами, найближчим часом західні танки не зможуть використовувати для звільнення Донбасу. За його версією, ЗСУ в першу чергу підуть у наступ на півдні країни.

«Є генеральний план, генеральний задум, як звільняти наші території. Думаю, що західні танки та інше ми будемо застосовувати на іншому напрямку ... Я думаю, що це буде все-таки на півдні. Це логічно, тому що Донеччина дуже складна для танкових боїв», - сказав Ільницький.

 Полковник пояснив, що в Донецькій області занадто багато балок і ярів, що і заважає веденню танкових боїв.

Але не тільки це заважає наступу українських військових.

«Зараз, навесні, це неможливо. Особливо на Донбасі. Тут дуже складні ґрунти - техніка в'язне, проїхати неможливо. Це заважає і їм, і нам проводити активні дії», - пояснив «Сокіл».

Однак він заявив, що український контрнаступ почнеться вже скоро.

Читайте також:

  • Командувач Об’єднаних сил ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Наєв назвав українську зброю, що показала себе ефективно на фронті за період повномасштабної війни.  
  • Волинянин Роман Станкевич після повномасштабного російського вторгнення в Україну повернувся з-за кордону, аби захистити свою країну. Прикладом для нього став батько, який з перших днів війни вступив до лав ЗСУ.

Можливо зацікавить