Військовий, якому вручили повістку на зупинці, загинув через 4 дні після прибуття на фронт

Військовий, якому вручили повістку на зупинці, загинув через 4 дні після прибуття на фронт

Мобілізований чоловік з Тернополя загинув через 4 дні після прибуття на фронт. Після цього випадку у соцмережах спалахнув скандал. В Тернопільському обласному територіальному центрі комплектування пообіцяли провести перевірку.

Про це пише РБК 

Після повідомлень в соціальних мережах стало відомо, що Богдан Покітко з Тернополя в другій половині січня отримав повістку. Потім пройшов комісію та був призваний на військову службу до Тернопільського об'єднаного міського ТЦК. А 12 лютого чоловік потрапив на фронт, де й загинув через 4 дні.

Знайомі мобілізованого та рідні звинувачують військкомат, мера міста в нібито недостатній підготовці солдата.

Військовий, якому вручили повістку на зупинці, загинув через 4 дні після прибуття на фронтВійськовий, якому вручили повістку на зупинці, загинув через 4 дні після прибуття на фронт

«Командування та особовий склад територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки Тернопільської області приносить щирі співчуття рідним та близьким загиблого солдата Богдана Покітка, який проходив службу в Тернопільському міському ТЦК СП та був частиною нашого колективу», - повідомили в ТЦК.

Щодо призову солдата Покітка в центрі комплектування заявили, що відповідно до медичної комісії та уточнення даних він був придатним до військової служби в лавах ЗСУ, а відак був призваний на військову службу по мобілізації до Тернопільського об`єднаного міського ТЦК СП на одну із посад в роту охорони.

«12 лютого Покітка було переведено до нового місця проходження служби, де він загинув внаслідок бойових дій 16 лютого 2023 року», - пояснили в центрі.

Наразі у Тернопільському ТЦК призначено службову перевірку, за результатами якої буде встановлено осіб, які відповідали за підготовку та навчання особового складу.

Читайте також:

  • Після новини про те, що на гірськолижному курорті поблизу селища Славське Львівської області роздавали повістки, яка викликала хвилю обговорень у соцмережах, джерела у Львівському обласному ТЦК та СП відповіли, що на сьогодні не визначено в законодавчому порядку, де можна чи не можна вручати повістку.
  • Українські суди від 15 лютого почали надсилати повістки і виклики через месенджер Viber.

Можливо зацікавить