Військовий ЗСУ розповів, чому необхідно примушувати українців до мобілізації

Військовий ЗСУ розповів, чому необхідно примушувати українців до мобілізації

В Україні пришвидшилися темпи мобілізації, адже ЗСУ потрібно поповнювати втрати та опановувати нові види озброєнь, що надають Україні союзники. 

Про це сказав капітан 103 бригади територіальної оборони ЗСУ Олександр Ганущин, пише «Апостроф».

На думку військового, що держава мусить примушувати своїх громадян до мобілізації. Адже, якщо не вдасться захистити Україну, тоді доведеться жити в окупації. 

«Інколи сила держави полягає в легальному інституті примусу. Найпростіше – це примус виконувати закони. Закон про мобілізацію під час війни повинен працювати, і саме цим займається апарат держави. Подобається це окремим громадянам чи ні, мобілізаційний план має виконуватися. Інакше ті, хто не хоче, не дай Бог, продовжать жити в іншій країні. Темпи мобілізації, які ми бачимо зараз, вони очевидно є вищими, ніж були пів року тому, але вони пов'язані з тим, що Путін довів до величезних цифр плани по мобілізації з того боку», – сказав Олександр Ганущин. 

Читати також:

  • Мешканець Любешівщини отримав тюремний строк за те, що ухилився від призову на військову службу під час мобілізації.
  • У Львівській обласній військовій адміністрації анонсували роздачу повісток у розважальних та відпочинкових закладах. Щоправда, публікацію із заявою згодом видалили. Ймовірно, через обурення місцевих або ж, щоб їх не розлякати. Журналісти поцікавилися, як до такої ініціативи ставляться жителі Луцька.

Можливо зацікавить