Водій, який вчинив смертельну аварію в Луцьку, хоче зменшення покарання

Водій, який вчинив смертельну аварію в Луцьку, хоче зменшення покарання

Лучанин Артем Приходько, який торік на пішохідному переході збив батька з двома хлопчиками, один із яких згодом помер, просив суд зменшити йому покарання та обсяг відшкодування моральної шкоди. Апеляція його прохання відхилила.

Про це повідомляє Суспільне. Луцьк.

18 серпня скаргу на вирок розглянув Волинський апеляційний суд. Адвокат лучанина Віталій Єлов просив суд врахувати щире каяття підзахисного і переглянути вирок. Сам обвинувачений Артем Приходько на засідання не з'явився.

Раніше Луцький міськрайонний суд визнав Артема Приходька винним і засудив до шести років позбавлення волі, позбавив права керувати транспортними засобами на три роки і повністю задовольнив цивільні позови на користь травмованого в аварії Олександра Позняковського та його дружини Іванни - виплатити їм по одному мільйону гривень компенсації.

Адвокат підозрюваного Віталій Єлов зазначив, що раніше обвинувачений перерахував Позняковським 185 тисяч гривень. Зазначимо, що кошти надавали на лікування травмованих в аварії.

«Він намагався допомогти матеріально. Це теж свідчить про щире розкаяння. Розмір шкоди моральної, яка присуджена судом є надмірною, зважаючи на його матеріальний стан. Є документи, які підтверджують його доходи і є дані, що в нього троє дітей», - додав адвокат Артема Приходька.

На засіданні була присутня мама загиблого хлопчика Іванна Позняковська.

«Я хочу, щоб людина, яка винна в смерті моєї дитини, понесла покарання наскільки це можливо. Це не поверне мені дитину і здоров’я рідних», - каже жінка.

Водій, який вчинив смертельну аварію в Луцьку, хоче зменшення покарання

Адвокатка травмованого в аварії чоловіка Юлія Спіріна зазначила: вирок Луцького міськрайонного суду є законним і обгрунтованим.

«Апеляційна скарга не обгрунтована і тому прошу залишити її без задоволення, а вирок Луцького міськрайонного суду без змін в силі», - додала адвокатка.

Після судових дебатів суддя Волинського апеляційного суду Олег Клок ухвалив залишити апеляційну скаргу Артема Приходька залишити без задоволення, а вирок Луцького міськрайонного суду Волинської області – без змін.

Обвинувачений може подати касаційну скаргу на ухвалу, однак чи буде він її подавати адвокат Віталій Єлов не сказав.

Нагадаємо, аварія сталася в обідню пору 6 червня 2021 року. 29-річний житель району, керуючи автомобілем Ford Focus, збив трьох пішоходів - 31-річного лучанина та двох його дітей. Після зіткнення автівку відкинуло на пішохідну зону. 18 червня від отриманих в аварії травм один із хлопчиків помер. Торік у серпні під час чергового судового засідання 29-річний обвинувачений Артем Приходько визнав вину.

Можливо зацікавить