Воєнний Великдень: Як святкують луцькі нацгвардійці

Воєнний Великдень: Як святкують луцькі нацгвардійці

Воєнний Великдень – дивне і незвичне поєднання слів… Однак, зараз живемо в новій реальності воєнного часу, а отже усе, що раніше було мирним, світлим, радісним зараз набуло сурового відтінку життя у стані війни.

Про це йдеться на сторінці Військової частини 1141 Національної гвардії України м. Луцьк. 

«Святкування, звісно, не часі, однак, зберігати та плекати культурні надбання і традиції рідного краю, близькі нашому серцю з дитинства, як такі, що дбайливо передавалися з покоління в покоління, з роду в рід – справа свята й необхідна. А сьогодні – в час, коли ворог прийшов з війною на нашу землю, задумавши знищити нашу національну ідентичність, тим більше маємо відзначати наші споконвічні свята з дотриманням усіх можливих традицій, звичаїв та обрядів» - йдеться у дописі.

Серед тих, хто несе службу на позиціях, далеко від рідних домівок і місць постійної дислокації, багато мобілізованих. Колишні архітектори, програмісти, кухарі, артисти, бізнесмени у перші дні війни з росією взяли до рук зброю і пішли захищати Україну. Серед них – Олексій. Він батько чотирьох дітей. За традицією, усі свята відзначав у родинному колі. Цього ж року вперше святкує Великдень у новій сім’ї – гвардійській.

«Пасха для мене має особливе значення. Ми постійно збиралися сім’єю, йшли до церкви на всеношну, діти з нетерпінням чекали ранку, щоб нарешті з’їсти паски і побитися крашанками. Сьогодні ж я усвідомлюю, що наша родина – це куди більше дружини, чоловіка, батьків, дітей. Це вся наша країна. І 24 лютого усі ми згуртувалися в одне ціле, щоб захистити рідну землю і знищити російського ворога», - розповідає військовий.

Гвардієць Олександр міцно тримає оборону на сході Україні. Мобілізований родом з Вінниччини. Розповідає, що гордо захищає Україну заради трьох маленьких діточок, їх щасливого майбутнього. Тому зовсім не пригнічується, що Хрестове Воскресіння святкує не за роддиним столом.

«Великдень вперше святкую в такому військовому колективі. Сьогодні я далеко від дому та рідних. Захищаю рідну неньку. Чути вибухи. З побратимами міцно тримаємо бойові позиції. У солдатську каску сховав Паску. Трохи повоюємо і обов'язково посмакуємо цей освячений пасхальний куліш. Своїм рідним передаю вітання. Любі, чекайте мене з перемогою», - каже нацгвардієць Олександр.

Воєнний Великдень: Як святкують луцькі нацгвардійціВоєнний Великдень: Як святкують луцькі нацгвардійціВоєнний Великдень: Як святкують луцькі нацгвардійціВоєнний Великдень: Як святкують луцькі нацгвардійціВоєнний Великдень: Як святкують луцькі нацгвардійціВоєнний Великдень: Як святкують луцькі нацгвардійці

Можливо зацікавить

Вихованці луцького «Любарта» стали чемпіонами юнацької екстраліги з футзалу U-17

Вихованці луцького «Любарта» стали чемпіонами юнацької екстраліги з футзалу U-17

війна в Україні скандал
відео

«Відкритим текстом сказали, що будемо заважати»: деталі скандалу між вдовою воїна та рестораном під Луцьком

Город Страсний тиждень

Гріх чи забобони: чи можна садити городину в Страсний тиждень

Рецепт паски
відео

Перевірений роками: бабуся з Волині поділилася рецептом паски без замішування тіста

Тимощук УАФ

Зрадник з Луцька Тимощук проти Української асоціації футболу: відбулось перше засідання арбітражного суду

ДТП Луцьк
відео

Аварія в Луцьку: автівка збила велосипедиста

ДТП Луцьк

Постраждало троє людей: деталі ДТП у Луцьку

Вальдорфська школа

Лучан ознайомили з вальдорфською педагогікою. Які переваги такого навчання

Волинський священник розповів, чому православні й католики по­-різному хрестяться і святкують Пасху

Волинський священник розповів, чому православні й католики по­-різному хрестяться і святкують Пасху