Волинь: понад мільйон податків до місцевих бюджетів за елітні автівки

Волинь: понад мільйон податків до місцевих бюджетів за елітні автівки

За підсумками першого півріччя 2022 року волинські власники елітних авто сплатили до місцевих бюджетів мільйон 100 тисяч гривень гривень транспортного податку. Як відомо ставка транспортного податку становить 25 тисяч гривень на рік за кожний легковик.

Повідомляють на сайті ГУ ДПС у Волинській області.

Транспортний податок входить до складу податку на майно. Власники елітних транспортних засобів мають обов’язок не лише сплачувати транспортний податок. Усім, хто придбав дорогі автомобілі за доходи без належної сплати ПДФО до 1 вересня 2022 року запропоновано скористатися одноразовим добровільним декларуванням активів, - нагадують у Головному управлінні ДПС у Волинській області.

Сплативши збір після подання одноразової добровільної декларації, такі особи звільняються від кримінальної, адміністративної та фінансової відповідальності за несплату податків у минулому.

Нагадаємо, що ставка транспортного податку становить 25 тисяч гривень на рік за кожний легковий автомобіль.

Отож, якщо Ви - власник легкового автомобіля, з року випуску якого минуло не більше п'яти років (включно) та середньоринкова вартість якого становить понад 375 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року (в 2022 році – 2,43 млн гривень), варто подбати про сплату транспортного податку.

Можливо зацікавить