Волинь та інші області отримали повністю обладнані автомобілі «швидкої»

Волинь та інші області отримали повністю обладнані автомобілі «швидкої»

Волинська, Рівненська, Сумська, Дніпропетровська та Івано-Франківська області отримали 12 автомобілів швидкої медичної допомоги, придбані «Медичними закупівлями України» в межах ініціативи UNITED24.

Про це повідомила пресслужба Міністерства охорони здоров'я, передає Укрінформ.

«12 автомобілів швидкої медичної допомоги, придбані «Медичними закупівлями України» в межах ініціативи UNITED24, уже прибули у Волинську, Рівненську, Сумську, Дніпропетровську та Івано-Франківську області», - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, «швидкі» типу С містять необхідне обладнання: кисневі балони, кардіомонітори, дефібрилятори, електрокардіографи та апарати штучної вентиляції легень.

«Автомобілі швидкої медичної допомоги типу С – така собі мобільна палата інтенсивної терапії. У них можна здійснювати лікування кардіогенного шоку, надавати допомогу під час пологів, проводити реанімацію пацієнтів, загальне знеболення», - зазначила заступниця міністра охорони здоров’я з питань цифрового розвитку Марія Карчевич.

Як повідомлялося, за даними МОЗ, станом на зараз в умовах війни 103 «швидких» пошкоджено, 250 – зруйновано, 125 захоплено.

Читайте також:

• Поспішала на виклик: на Волині «швидка» загрузла на польовій дорозі

• Чотири позашляховики та спецтехніка: з Луцька на схід бійцям волинської тероборони зібрали допомогу

 

Можливо зацікавить