Волинські благодійники пригнали в Україну рекордну партію авто для ЗСУ

Волинські благодійники пригнали в Україну рекордну партію авто для ЗСУ

На Волині благодійники ввезли в Україну та передали військовим вже близько 200 автомобілів.

Про це розповідає «Insider Media».

Благодійний фонд «Доброта» передає ЗСУ мікроавтобуси, джипи, кросовери. Те, чого найбільше потребують на передовій і максимально підходить для виконання бойових завдань. Днями волонтери пригнали з-за кордону рекордну партію автівок.

«Їздили вчора до Польщі. Привезли ми близько 30 автомобілів. Доставили і маєм ще їх відремонтувати, пофарбувати і передати на збройні сили України», - розповідає представник Благодійного фонду Сергій Бомазюк.

З початку війни благодійний фонд активно ввімкнувся в роботу. 

«У перші дні війни  мій колишній шеф Петро Кравчук передав свій пікап на оборону Києва, після цього він сконтактувався з своїми партерами по бізнесу в Литві Латвії Естонії в Німеччині. З того часу іноземці почали допомагати нам завозити машини для збройних сил», - каже представник фонду Андрій Микитин

Благодійний фонд «Доброта»  сьогодні максимально скоцентрував свої сили на пошук транспортних засобів для наших бійців на передовій.

«Стараємось допомагати кожному. Ми опрацьовуємо запити починаючи  від фейсбуку, закінчуючи там друзями знайомими. Наш пріоритет - передова», - ділиться преставник фонду Назар Романюк.

За словами волинського волонтера Сергія Тимчука, йому неодноразово доводилось зустрічати на передовій автівки передані цим благодійним фондом.

«З кінця березня ми почали передавати автомобілі на різні гарячі напрямки. В основному це - Донецький та Миколаївський» - ділиться волонтер.

Усі авто пригнані з-за кордону реєструються в сервісних центрах МВС, після чого передаються по акту прийому-передачі на баланс військових частин.

«Люди звертаються у фейсбуці. Також наші волонтери їздять, дивляться, де тяжча ситуація, беруть контакти, щоб допомогти. Пріоритетів у нас немає. Головне, щоб це був «нуль»», - каже Андрій Микитин.

За словами волонтерів зараз досить важко знайти хороше авто по адекватній ціні. Часто європейці накручують вартість, розуміючи що в Україні просто неймовірний попит на пікапи і джипи для ЗСУ.

 «Ми жодного разу не збирали кошти. Це все власними силами автомобілями. Дякуємо благодійникам, які нам допомагають, купують транспортні засоби, а організація всього процесу сьогодні це на плечах нашої команди», - розповідає Назар Романюк.

За словами Андрія Микитина у пошуку авто допомагають і хлопці з України, які мешкають за кордоном.

«Спочатку ми забирали автомобілі практично по всій Європі,в основному це були країни Балтії. Зараз вже налагодилась логістична складова. Автомобілі автовозами приїжджають до польського кордону, звідти ми їх забираємо до Луцька», - провадить благодійник.

Усі автомобілі проходять технічне обслуговування. З цим досить важко, адже ремонт потребує не лише часу, а й фінансових та людських ресурсів.

«Автомобіль коштує від трьох до п'яти тисяч доларів, доставка і ремонт коштує орієнтовно  від 500 до тисячі доларів на одну одиницю. Власними коштами ремонтуємо. Інвестори іноді допомагають фінансами, деколи фарбою, запчастинами», - ділиться бізнесмен, представник благодійного фонду Сергій Бомазюк.

Якщо авто має якісь несправності його не передадуть військовим доти, доки не полагодять. Цим займається команда справжніх професіоналів.

«Ми їдемо до Європи, повертаємось, ставимо машини на ремонт і стараємось, щоб автівки найшвидше потрапляли на передову», -  говорить водій Ігор.

Зазначають, що поки автомобіль не не пройде краш-тест, він нікуди звідси не виїжджає

Сергій - військовослужбовець одного з підрозділів, який зараз виконує бойове завдання на півдні України. Нещодавно вони втратили дві автівки, хлопці залишились практично без коліс.

«Їдуть три авто, а повертається одне. Машин стає все менше, а ремонтувати їх немає де. Дуже дякую фонду та всім, хто бере участь у цій справі», - каже військовий.

Два позашляховики, які отримав Сергій, вже їздять степами Херсонщини, допомагаючи нашим військовим вибивати ворога. Хлоці обіцяють після перемоги повернутись і подякувати особисто тим хто допомагає та підтримує їх.

Можливо зацікавить

війна в Україні скандал
відео

«Відкритим текстом сказали, що будемо заважати»: деталі скандалу між вдовою воїна та рестораном під Луцьком

Як можна звільнитися з військової служби в час воєнного стану

Як можна звільнитися з військової служби в час воєнного стану

Бої Донеччина

Третя трагічна звістка в громаді за тиждень: на війні загинув Герой з Волині Іван Войчук

поховання військового

Передчасно пішов з життя: на Волині попрощаються із Героєм Анатолієм Дорошем

Війна в Україні
відео

Дві втрати в одній громаді: на Волині «на щиті» зустріли Героїв Олексія Хоміча та Олексія Стахорського

«Втратив друга та ногу й переніс 14 операцій»: 22-річний військовий з Волині проходить реабілітацію та мріє про повернення «до своїх»
відео

«Втратив друга та ногу й переніс 14 операцій»: 22-річний військовий з Волині проходить реабілітацію та мріє про повернення «до своїх»

війна

За покликом власного сумління доєднався до війська: на війні загинув Герой з Волині Андрій Сливка

Поховання військового
відео

Передчасно обірвалося життя: на Волині попрощалися із Героєм Олександром Мажулою

Мобілізація поганий зір

Хвороби ока, які звільняють від мобілізації: перелік