Волинські хлібороби отримали мобільні сховища для зерна

Волинські хлібороби отримали мобільні сховища для зерна

Волинські хлібороби отримали мобільні сховища для тимчасового зберігання збіжжя.

Про це повідомляє Волинська обласна рада.

Ініціатива забезпечення аграріїв рукавами для тимчасового зберігання зерна належить Продовольчій та сільськогосподарській організації ООН (FАО) спільно з Мінагрополітики України та за партнерства двох всеукраїнських асоціацій: органів місцевого самоврядування і районних та обласних рад. 

Голова обласної ради Григорій Недопад та представники FАО передали волинським фермерам 790 таких засобів для зберігання зернових. Відтак, 46 малих і середніх господарств, які обробляють від 100 до 10 000 га ріллі, отримали додаткові можливості для збереження врожаю. Кожен такий рукав здатен вмістити до 200 тонн зернопродукції.

«Це надзвичайно важлива справа. На тлі значної кількості зруйнованих зерносховищ, ускладненої логістики експорту – це гарантія збереження врожаю зернових», - говорить Григорій Недопад.

Керівник агрохолдингу «Волиньзернопродукт» Сергій Супрунюк поділився з фермерами досвідом використання рукавів. Його підприємство застосовує такий метод зберігання уже кілька років.

Регіональний представник FАО в області Дмитро Дубняк зазначив, що невдовзі волинські аграрії отримають на додачу і агрегати для завантаження збіжжя у тимчасові сховища.

«Загалом українським сільгоспвиробникам передадуть 35 тисяч таких рукавів, які дозволять забезпечити зберігання 7 мільйонів тонн зернових», - додає речниця представництва FАО в Україні Вікторія Михальчук.

За її словами, вартість проєкту перевищує 60 мільйонів доларів. Програма ж реалізується за фінансової підтримки урядів Канади, Японії та австралійської благодійної організації Minderoo Foundation.

Можливо зацікавить

волонтер обстріл
відео
фото

Доставляла допомогу воїнам: волонтерка з Волині потрапила під ворожий обстріл

Війна спорт

Трагічна звістка: на війні загинув спортсмен з Волині Віталій Тимофєєв

Євгеній Недищук, Волинь

23 квітня: хто з волинян святкує День народження

Війна в Україні Герой України

У день загибелі міг не йти на позиції, бо щойно прийшов з «нуля»: триває збір підписів про присвоєння волинянину державної нагороди

Погода

Погіршення погоди на Волині: чи будуть ще заморозки у квітні

Поховання військового
фото

Маленька донечка ще не знає, що навіки втратила татка: на Волині попрощалися з Героєм Романом Хрупчиком

Ювілей

Виховала п’ятеро дітей, більше сорока онуків, а нині тішиться правнуками: бабуся з Волині відзначила 90-річчя

хліб
відео

«Дуже смачна та пухка»: рецепт картопляної фокаччі від волинського блогера-пекаря

Війна

Від початку повномасштабної війни захищав Україну: на Донеччині загинув Герой з Волині Андрій Ярошик