Волинські митники встановили рекорд із поповнення скарбниці України

Волинські митники встановили рекорд із поповнення скарбниці України

Волинська митниця перерахувала до бюджету рекордну суму. У вересні 2022 року із зони діяльності Волинської митниці платниками податків перераховано до держбюджету 2 млрд 344 млн гривень митних платежів. Це рекордна сума для абсолютних показників митниці у наповненні скарбниці країни.

Про це повідомили на фейсбук-сторінці Волинської митниці.

Психологічний бар’єр у 2 млрд грн Волинська митниця подолала у грудні 2021 року. З початком повномасштабного російського вторгнення зовнішньо-економічна активність підприємців суттєво скоротилась, однак поступово відроджувалась і нарощується. 

«У вересні 2022 року середньоденні надходження державного бюджету із зони діяльності Волинської митниці склали 106,5 млн грн, що на 40 відсотків більше серпня 2022 року. Збільшення сум адміністрованих митних платежів пов'язане з ростом обсягів оподаткованого імпорту телефонних апаратів, машин автоматизованої обробки інформації, шин, мінеральних добрив, тракторів», - інформують на митниці. 

Також після нетривалого «просідання», пов'язаного із так званим «нульовим розмитненням», збільшується кількість митних оформлень імпорту легкових авто. У вересні питома частка таких платежів склала 12% і виросла порівняно з серпнем на чверть або на майже 58 млн грн.

Загалом із початку 2022 року вклад до держбюджету підприємців, які обирають Волинську митницю для здійснення своєї зовнішньо-економічної діяльності, становить 10 мільярдів 730 мільйонів гривень.

Волинські митники встановили рекорд із поповнення скарбниці України

Можливо зацікавить