Волинські рятувальники взяли участь у тренінгу

Волинські рятувальники взяли участь у тренінгу

Волинські рятувальники взяли участь у тренінгу по проєкту «Просування гендерної рівності у Волинській області через об’єднання зусиль депутатських груп».

Про це повідомили у фейсбуці головного управління ДСНС України у Волинській області. 

На заході побували, зокрема, заступник начальника ГУ ДСНС області полковник служби цивільного захисту Василь Оліферчук, начальник Луцького районного управління ГУ ДСНС України у Волинській області та підполковник служби цивільного захисту Руслан Безека.

Проєкт реалізується Громадською організацією «Розвиток Волині» реалізовує завдяки підтримці Уряду Канади CanadainUkraine в рамках проєкту «Голос жінок і лідерство – Україна», що впроваджується Український Жіночий Фонд.

Волинські рятувальники взяли участь у тренінгу

На засіданні обговорили порядок створення та функціонування пожежно-рятувальних підрозділів для забезпечення місцевої та добровільної пожежної охорони.

Руслан Безека розповів про повноваження органів місцевого самоврядування щодо організації та забезпечення цивільного захисту. 

Волинські рятувальники взяли участь у тренінгу

Серед обов’язків, що актуалізувалися після повномасштабної війни: оповіщення та інформування населення, утворення та утримання фонду захисних споруд, утворення органів з евакуації, проведення евакуації, накопичення засобів індивідуального захисту та приладів дозметричного контролю і розвідки.

Волинські рятувальники взяли участь у тренінгу

Василь Оліферчук пояснив учасникам тренінгу, чому важливо створювати добровільну пожежну охорону в громадах – саме завдяки таким підрозділам вдається скоротити час прибуття рятувального підрозділу на місце виклику й, відповідно, зменшити людські та економічні втрати. 

Окрім цього з’являється можливість оптимізувати систему управління безпековими службами і забезпечити нову якість безпекових послуг на рівні громади. 

Волинські рятувальники взяли участь у тренінгу

На сьогодні в Україні поряд з 897 підрозділами державної пожежної охорони функціонує 1064 підрозділів місцевої пожежної охорони та 237 підрозділи добровільної пожежної охорони, що інтегровані в державну систему реагування на надзвичайні ситуації. 

У Волинській області вже працюють 12 добровільних підрозділів і найближчим часом їх буде ще більше.

Читайте також:

• У Луцьку через пожежу в спорткомплексі евакуювали чотирьох дорослих та двоє дітей

• Полум'я повністю охопило будівлю: на Волині горів будинок. Відео

• Волинські рятувальники отримали автомобілі від іноземних партнерів

Можливо зацікавить