Волинські учні-біженці: скільки їх за кордоном та як вони будуть вчитися

Волинські учні-біженці: скільки їх за кордоном та як вони будуть вчитися

З початку повномасштабного вторгнення чимало волинських школярів виїхали за кордон. Війна триває вже понад півроку. Хтось з дітей повернувся, а хтось – й надалі перебуває за межами України.

Начальниця обласного управління освіти Людмила Плахотна розповіла, скільки волинських учнів не повернулися додому, та як вони будуть вчитись далі, - пише Конкурент.

З її слів, зараз ще статистика уточнюється, проте зауважила, що на закінчення минулого року близько 24 тисячі учнів виїхало за кордон одразу, а до кінця літа, до навчального року половина повернулась, також приєдналися 2 500 переселенців.

«Зараз на 1 вересня тисяч 10 учнів будуть дистанційно з-за кордону навчатися. Діти, які залишились за кордоном, можуть продовжити навчання у волинських школах за трьома формами навчання: дистанційна, екстернат або ж сімейна», – повідомила Плахотна. 

Нагадаємо, 1 вересня у навчальних закладах Волині відбудеться дистанційно. 199 шкіл готові до очного навчання. У Луцькій громаді спеціально створена комісія обстежила заклади освіти на предмет готовності до нового навчального року в умовах воєнного стану. Зокрема, перевіряли наявність укриттів та їхній стан.

Можливо зацікавить