Волинські вибухотехніки нині розміновують території Миколаївщини

Волинські вибухотехніки нині розміновують території Миколаївщини

Волинські вибухотехніки продовжують працювати на найнебезпечніших куточках країни. Після звільнення Київщини, Чернігівщини від окупантів вони розміновували ті території, а зараз відправились на Миколаївщину.

Про це повідомив начальник Головного управління поліції Волині Юрій Крошко.

Як зазначив головний поліцейський, у їхній роботі немає права на помилку, адже розмінування - це та кропітка праця, яка вимагає і сміливості, і професіоналізму, і злагодженості.

З перших днів повномасштабного вторгнення волинські вибухотехніки відправились у північні області, де очищали землю від небезпечного залізяччя окупантів. Лише після цього на звільнені території змогли повертатись мирні люди, - зауважив він.

Волинські вибухотехніки нині розміновують території МиколаївщиниВолинські вибухотехніки нині розміновують території Миколаївщини

Зараз на Миколаївщині поліцейські сапери щодня здійснюють спеціальні вибухотехнічні роботи з виявлення, знешкодження та знищення осколково-фугасних касетних суббоєприпасів, які потрапляють на мирні території з ракетами для реактивних систем залпового вогню Смерч, Ураган. Також здійснюють огляди місць подій за фактами обстрілів ракетами місцевої інфраструктури.

Юрій Крошко наголосив, що в такій роботі дуже важливі чіткість і прискіпливість до найменших деталей, адже кілька годин підряд очищати територію, розуміючи, що небезпека чигає на кожному кроці, - це не менш небезпечно, ніж участь у бойових діях.

До прикладу, поліцейським надходить повідомлення про виявлення боєприпасу, який не вибухнув. Прибувши на місце події, спершу потрібно оцінити обстановку та скласти план дій. Визначити безпечні відстані задля того, щоб уникнути травмування людей. Провести ідентифікацію виявленого боєприпасу. Встановити категорію небезпечності даного боєприпасу і чи можливе його транспортування. У разі неможливого транспортування, смертельна знахідка знищується на місці. За допомогою квадрокоптера проводиться розвідка місцевості з метою оцінювання навколишньої обстановки. Далі - тиша, концентрація, вибухотехнік готує необхідні засоби для підриву, всі відходять на безпечну відстань, лунає вибух, перевіряється місце підриву. Боєприпас знищено – роботу зроблено, - розповів про особливості служби вибухотехніків очільник волинської поліції.

Волинські вибухотехніки нині розміновують території МиколаївщиниВолинські вибухотехніки нині розміновують території МиколаївщиниВолинські вибухотехніки нині розміновують території МиколаївщиниВолинські вибухотехніки нині розміновують території МиколаївщиниВолинські вибухотехніки нині розміновують території Миколаївщини

Він закликав розповідати про мінну небезпеку і дітям.

Важко уявити, що б могло статись, аби до такого предмету торкались мирні люди, іноді ж це роблять діти. Тому сьогодні важливо розказувати про мінну небезпеку і навчати цим азам уже зі шкільної парти. На жаль, в таких реаліях ми живемо, і чим більше будемо обізнані, тим вища ймовірність, що збережемо життя, - зауважив правоохоронець.

Можливо зацікавить

Світлана Мишковець, день народження

4 травня: хто з волинян святкує День народження

на щиті, Луцьк, Волинь

Великдень зі сльозами та скорботою: на Волинь повертаються полеглі на війні Герої

Батьки зловживають алкоголем: у Луцьку з’ясовують причини смерті 2-річного хлопчика
відео

Батьки зловживають алкоголем: у Луцьку з’ясовують причини смерті 2-річного хлопчика

поховання військового
фото

Дві донечки ніколи більше не побачать татка: напередодні Великодня на Волині попрощались з Героєм Олександром Муковським

на щиті
фото

Дві втрати в громаді за тиждень: на Волинь востаннє повернувся Герой Руслан Сулім

пологи

На Волині жінка народила доньку у «швидкій»

поховання військового

Трагічний Великдень: у переддень великого свята на Волині прощатимуться з Героєм Віталієм Лесиком

Yaktak Небо
відео

Про безмежність, мудрість і вічність: відомий співак з Волині Yaktak випустив нову колаборацію

Погода заморозки

Заморозки повертаються? Волинян попередили про похолодання