Волинським рятувальникам придбають пересувний пункт на випадок надзвичайних ситуацій  

Волинським рятувальникам придбають пересувний пункт на випадок надзвичайних ситуацій  

На Волині рятувальники просять перерозподілити передбачені на бойовий одяг кошти, і спрямувати їх на придбання додаткового пересувного пункту, до якого входять спецтранспорт, намети, генератори тощо.

Про це стало відомо під час позачергового сесійного засідання Волинської облради 3 листопада.

Даний пункт потрібен для роботи безпосередньо у районі надзвичайної ситуації. Адже у зв’язку із загостренням ситуації та значними пошкодженнями критичної інфраструктури рятувальникам потрібно мати декілька пересувних пунктів управління з ліквідації надзвичайних ситуацій. А наявний лише один. 

Ці пункти управління мають подвійне призначення, адже за необхідності можуть використовуватись, як місця обігріву. Це пересувні комплекси, які можуть розгорнути у будь-якому куточку області та використовувати для надання допомоги населенню.Такий мобільний пункт може вмістити близько сотні людей та допоможе   оперативно реагувати на усі можливі критичні ситуації.Загальна вартість пересувного пункту управління становить близько 700 тисяч гривень. Проте рятувальники не просять додаткові кошти, а пропонують переспрямувати необхідну суму, яка попередньо була передбачена на придбання бойового одягу для особового скраду. Питання з амуніцією наразі закрито, адже за сприяння Канадської благодійної місії вони отримали усе необхідне.

Керівник рятувальників Волині Володимир Грушовінчук не виключає, що пересувний пункт управління, в разі потреби, стане у нагоді й іншим регіонам держави. 

Аби рятувальники могли придбати собі необхідний пункт управління депутати облради внесли зміни до регіональної програми захисту населення та територій від надзвичайних ситуацій у Волинській області на 2021-2025 роки.

Можливо зацікавить