Волинський прикордонник, який пережив 7 місяців полону, отримав нагороду від Президента

Волинський прикордонник, який пережив 7 місяців полону, отримав нагороду від Президента

Звільнений з полону волинський прикордонник Сергій Шевчук отримав нагороду від Президента України.

Про це повідомили у Західному регіональному управлінні Держприкордонслужби України-Західний кордон.

Нагороду волинянину у четвер, 25 травня, вручив заступник Голови Держприкордонслужби Сергій Сердюк.

«24 лютого прикордонник зустрів в Маріуполі. Туди для подальшого проходження служби приїхав з Волині за місяць до повномасштабного вторгнення. З перших днів разом з іншими військовими мужньо боронили місто від російських загарбників, далі – оборона «Азовсталі» та 7 місяців полону», - розповідають у дописі.

У переддень Нового року, в рамках чергового обміну полоненими, Сергія звільнили. Схудлий на тридцять кілограмів, з численними травмами він повернувся додому. А після тривалого лікування та реабілітації знову став у стрій Волинського прикордонного загону.

«Указом Президента України за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі, прикордонника нагороджено медаллю «За військову службу Україні», - йдеться у повідомленні.

Волинський прикордонник, який пережив 7 місяців полону, отримав нагороду від ПрезидентаВолинський прикордонник, який пережив 7 місяців полону, отримав нагороду від Президента

Читайте також: 

Можливо зацікавить