Волинський театр ставить виставу за популярним радянським сюжетом

Волинський театр ставить виставу за популярним радянським сюжетом

Днями стало відомо, що у Волинському драмтеатрі імені Тараса Шевченка підготували нову виставу за популярним радянським сюжетом. Дійство під робочою назвою «Нехай живе любов» – мюзикл, музична комедія на три дії за п’єсою Олександра Фредро «Дами та гусари».

З приводу вибору сюжету в час війни на своїй сторінці у Фейсбуці висловився актор та співзасновник незалежного театру «Гармидер» Павло Порицький.

«Мені трохи тяжко починати писати цей текст, бо багато років вважав не дуже коректним висловлюватися про діяльність луцького облмуздрамтеатру – єдиного державного театру для дорослих в області. Але ж ми після вторгнення рф стали жити в новому часі, який вимагає від нас тепер бути ще більш притомними і свідомими. Ну мені так здавалося, поки я не прочитав новину про те, що цей театр готує виставу «Нехай живе любов» – музичну комедію на три дії за п’єсою Олександра Фредро «Дами та гусари»:  І крім питань: «Невже це правда і як таке може бути?», «Хіба під час війни не повинно щось змінитися у репертуарній політиці?», «Чому за таке повинні платити платники податків?» нарешті хочу розпочати дискурс про театр у нашому регіоні, його смисли і контекст».

Як нагадав актор, свого часу «Дами і гусари» стали відомими на усьому пострадянському просторі завдяки двохсерійному серіалові, знятому у 1976 році на основі вистави Московського театру імені Євгенія Вахтангова. Сама ж вистава, у якій роль пана Майора виконував Юрій Яковлєв, що згодом став відомим мільйонам глядачів завдяки своєму Іполитові із «Іронії долі», була поставлена ще у 1959 році.

«Важливе уточнення: я знаю, що цей твір про польських гусарів, як і те, що автор дід Шептицького. Моя головна думка про те, що під час війни  вибір такого твору і жанру це «совок» і «нафталін».

Під дописом уже розгорнулася активна дискусія щодо вибору репертуару облмуздрамтеатру. 

Волинський театр ставить виставу за популярним радянським сюжетом

 

Можливо зацікавить