Волинянам пояснили, як відбуватиметься відключення світла в області

Волинянам пояснили, як відбуватиметься відключення світла в області

У Волинській ОВА пояснили про відключення електроенергії в області. 

Про це пише Юрій Погуляйко.

Уся енергосистема України об’єднана та взаємопов‘язана. А через ракетні удари - нестабільна. Бо коли щось знищується, то електроенергію розподіляють на інші лінії. Це ж збільшує навантаження і потребує регулювання (збалансування). І сьогодні енергетики цілодобово працюють над тим, щоб зберегти та відновити її після обстрілів. Саме для цього й застосовуються відключення електроенергії по усій Україні. І на Волині зокрема. 

Відключення електроенергії є планові. Це ті, що мають графік, який опубліковується. Потрібен для збалансування системи. Також є аварійні, які застосовують позапланово. Відключають екстрено та без попередження, коли фіксують перевантаження на лінії електропередач. Це спрогнозувати не можливо.

«Саме тому ми й наголошуємо на зменшенні електроспоживання. І тут мова не про економію, а про безпеку всієї енергетичної системи України», - каже Юрій Погуляйко.

 Обидва види відключень можуть застосовуватись паралельно і саме тому є невідповідність у зазначених годинах. Також може статися елементарна аварія на лінії. Бо через пошкодження енергосистеми це також нині часто трапляється. 

«Запевняю, що робота енергетиків триває цілодобово. Ремонтні бригади обленерго, диспетчери, майстри, керівники – усі без вихідних продовжують свою працю, здійснюють перепідключення та шукають можливість не залишити Волинь повністю без струму», - додає голова ОВА.

 

Можливо зацікавить