Волиняни разом із спільниками заробляли на війні

Волиняни разом із спільниками заробляли на війні

Мешканці Рівненщини, Волині та Львівщини організували нелегальне переправлення людей через державний кордон України під час воєнного стану.

Про це повідомляє прокуратура Рівненської області.

За попередніми дослідженнями, схему втечі з країни розробили мешканці Рівненщини, Волині та Львівщини. Вони використовували фіктивного підприємця-перевізника та подавали інформацію про ухилянтів до системи «Шлях» під прикриттям водіїв цього підприємства. Вони оформляли фальшиві працевлаштування для військовозобов'язаних клієнтів, переправляли їх через державний кордон та проводили інструктажі перед виїздом. Пізніше учасники схеми привозили транспортні засоби на територію України, на яких виїжджали «водії».

За ці послуги вони вимагали приблизно 4,5 тисячі доларів США з кожної особи. Наразі було встановлено, що 14 військовозобов'язаних виїхали за межі України через цих організаторів, але не повернулися назад.

Правоохоронці провели 13 обшуків у осіб, які причетні до цих злочинів. Під час розслідування було вилучено документи, які підтверджують злочинну діяльність, включаючи юридичні особи, які займалися міжнародними перевезеннями, печатки, записи, бухгалтерські документи, а також понад 800 тисяч гривень у різних валютах і 5 транспортних засобів.

Волиняни разом із спільниками заробляли на війніВолиняни разом із спільниками заробляли на війніВолиняни разом із спільниками заробляли на війніВолиняни разом із спільниками заробляли на війніВолиняни разом із спільниками заробляли на війніВолиняни разом із спільниками заробляли на війні

Читайте також:

Можливо зацікавить