Волиняни задекларували минулорічні доходи

Волиняни задекларували минулорічні доходи

За останніми даними волиняни відзвітувалися про понад 180 мільйонів гривень отриманих торік доходів. 1700 волинських декларантів визначили до сплати 5 мільйонів гривень ПДФО та 1 мільйон гривень військового збору.

Про це «Бізнес.Район» повідомили повідомили у ГУ ДПС у Волинській області.

«Наша країна, як ніколи, потребує коштів для ефективної протидії загарбнику, відповідно - бездоганного виконання податкових зобов’язань усіма платниками податків. Зробити особистий фінансовий внесок у покращення обороноздатності держави може кожен, хто задекларує доходи і сплатить визначені законом податки», - зазначає в.о. начальника Головного управління ДПС у Волинській області Сергій Лисеюк.

Посадовець підкреслив, що наразі волиняни досить активні у поданні річних податкових декларацій про майновий стан і доходи. Іншим потенційним декларантам у Головному управлінні ДПС у Волинській області рекомендують не відкладати подання декларації на останні дні та скористатися можливостями звітування через Електронний кабінет.

             

Нагадують, що 1 січня 2023 року в Україні стартувала кампанія декларування доходів громадянами за 2022 рік.

Річну податкову декларацію про доходи за минулий рік повинні заповнити і подати до 1 травня 2023 року громадяни, які отримали доходи, з яких торік  не сплачено податок на доходи фізичних осіб. Із огляду на доступність ІТ-сервісів, потенційним декларантам пропонується подати декларацію через Електронний кабінет.

Про перебіг та особливості нинішньої деклараційної кампанії громадяни можуть дізнатися із тематичного банера «Деклараційна кампанія-2023» на субсайті Головного управління ДПС у Волинській області. Відповіді на актуальні питання громадяни- декларанти мають можливість отримати щоп’ятниці у ході роботи тематичної гарячої лінії за номером телефону (0332) 777-106 з 11.00 до 12.00.

Кожен декларант може отримати належну консультаційну допомогу і сприяння у поданні декларації у Центрах обслуговування платників.

 

Читайте також:

 

Можливо зацікавить