Волинянин став представником президента у Верховній Раді

Волинянин став представником президента у Верховній Раді

Президент України призначив уродженця Волині Федора Веніславського Представником Президента України у Верховній Раді України. До цього він був Представником Глави держави у Конституційному Суді України. 

Про призначення йдеться у офіційному указі президента, розміщеному на його сайті.

Іншим указом Володимир Зеленський звільнив Веніславського  від виконання обов'язків Представника Президента України у Конституційному Суді України.

53-річний Федір Веніславський із селища Олика, нині адміністративного центру Олицької громади, колишнього Ківерцівського, а тепер Луцького району. Він - викладач кафедри конституційного права України Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого. Кандидат юридичних наук, доцент.  Фахівець у галузі державотворення та прав людини. Очолював Харківську громадську Люстраційну палату. На парламентських виборах 2019-го обраний нардепом від «Слуги народу».

Цікаві факти про Веніславського

  • навчався в Олицькій середній школі, яку закінчив зі срібною медаллю;
  • трудову діяльність розпочав у 1986 р. робітником будівельної бригади колгоспу ім. Леніна в Олиці на Волині;
  • навчання у Харківському юридичному інституті, закінчив із відзнакою Українську державну юридичну академію та поступив на навчання до аспірантури Української державної юридичної академії на кафедру конституційного права України;
  • автор і співавтор понад 100 наукових робіт щодо проблем органів влади в Україні;
  • одружений, має двох синів.

Можливо зацікавить