Волинянка вчотирнадцяте стала мамою у новорічну ніч

Волинянка вчотирнадцяте стала мамою у новорічну ніч

В акушерсько-гінекологічному відділенні Камінь-Каширської центральної районної лікарні 1 січня першими народилися дівчинка та хлопчик.

Про це пише газета «Полісся».

Спочатку о 21 год 8 хвилин шляхом кесаревого розтину на світ з’явилась первістка у родині Іванни Іщик із села Раків Ліс. Зріст немовляти 52 сантиметри, а вага 3,7 кілограма. А вже через годину новонароджену українку нашого району наздогнав і козак.

О 22:10 хлопчика вагою 3,210 кілограма та зростом 50 сантиметрів народила Валентина Шахно із села Кримне. Це вже чотирнадцята дитина в її сімействі. Усі мами та немовлята наразі почувають себе добре.

«Цей рік був важким й стресовим для нас усіх. Війна не могла не вплинути на статистику народжуваності. Чимало вагітних одразу виїхали за кордон, аби спокійніше виносити дитинку і вже там народжували. Однак, попри всі труднощі, ми зібрали досить таки щедрий врожай на демографічній ниві.

Так, минулоріч у нас відбулося 562 пологів. Це, звісно, менше, ніж у 2021-му, коли на світ з’явилося 642 малюків. Але загалом показник хороший. До того ж тепер у нашій лікарні народжували не лише наші краянки, але й 64 жінки з решти районів Волині та 13 з інших областей, – розповідає завідуюча акушерсько-гінекологічного відділення Камінь-Каширської ЦРЛ Оксана Мартинюк.

Волинянка вчотирнадцяте стала мамою у новорічну ніч

Читайте також: 

Можливо зацікавить