Волинянка, яку звинувачуюють у трудовому рабстві, впевнена - її господарство хочуть знищити

Волинянка, яку звинувачуюють у трудовому рабстві, впевнена - її господарство хочуть знищити

У Луцькому міськрайонному суді слухають справу Ніни Заболотських. Її історія наробила галасу мало не на всю Україну. Жінку обвинувачують у тому, що вона тримала в трудовому рабстві трьох чоловіків. Ніна ці закиди заперечує. Каже, що хтось таким чином просто хоче знищити її господарство.

Жителька села Вербаїв Луцького району Ніна Заболотських разом із чоловіком тримають чимале господарство, йдеться в сюжеті ТРК «Аверс», - пише ІА Волинські новини.

У цілому подружжя утримує 30 корів та 20 телят. І хоч господарство в сім’ї чимале, похвалитися прибутками Заболотські не можуть.

«Ми здаємо молоко по вісім гривень. Прибутків немає ніяких. Люди кажуть: нащо ти робиш, так тяжко робиш і з того немає нічого? Я кажу: на хліб є, і Богу дякувати... Дуже дороге сіно, дуже дорога солома. Усе треба купити. Жом – по 250 гривень тона. Я по 5200 гривень щотижня віддавала тільки на один жом. Це шалені затрати», – розповідає Ніна Заболотських.

Влітку 2021 року правоохоронці звинуватили її в тому, що вона тримала в трудовому рабстві трьох чоловіків.

«Жінка тривалий час здійснювала трудову експлуатації громадян, які перебували в уразливому стані. Підшукувала потенційних працівників на ринках та автостанціях Луцька, пропонувала доглядати велику рогату худобу й обіцяла зарплатню за це. Опісля відвозила чоловіків до місця, де розташовані господарські приміщення, забирала в них документи, поселяла громадян в хліві разом із тваринами. За виконану роботу підприємиця не розраховувалася та погрожувала фізичною розправою, коли працівники залишать територію господарства», – зазначали тоді правоохоронці.

Якщо в суді прокурори доведуть, що це правда, то жінці загрожує від п’яти до 12 років за ґратами.

У суді допитали чергового свідка. Односелець обвинуваченої Олександр товаришує з її зятем. Він щиро дивується речам, у яких обвинувачують Ніну. Переконує, що всі, хто працював у жінки, вільно пересувалися селом. До того ж, скарг від чоловіків, які в неї працюють, Олександр ніколи не чув.

Читайте також:

Можливо зацікавить