Волонтерка збирає кошти на автівки ЗСУ продажем квітів і хендмейду на ярмарках

Волонтерка збирає кошти на автівки ЗСУ продажем квітів і хендмейду на ярмарках

Волинянка та підприємиця Вікторія Пруднікова, яка працює на ринку «Північний», з 2014 року займається волонтерством та збирає допомогу українським захисникам.

А з 24 лютого цього року вона з подвійною силою включилася у роботу. І уже в перші дні автомобілі з допомогою поїхали до військових. 

Як розповіла волонтерка для ВСН, спершу це були продукти, матеріали для укріплення бліндажів, бензопили, генератори, а пізніше постала гостра потреба в автомобілях для військових. І волонтери зосередили роботу саме на цьому напрямку.

Загалом з 24 лютого їй вдалося зібрати кошти на десятки автівок. 

Спершу Вікторія з друзями та знайомими перші місяці відвозила допомогу, подекуди доводилося їздити й на передову.

«Переважно гнали декілька автомобілів, а поверталися додому супроводжуючою автівкою. Проте наразі стало набагато складніше збирати кошти на транспорт. Можливо у людей закінчуються ресурси, але коли проїжджаю парком бачу тисячі автівок, то стає ніяково. Адже на передовій дуже треба транспорт», - розповідає волонтерка.

Волонтерка збирає кошти на автівки ЗСУ продажем квітів і хендмейду на ярмарках

Наразі допомогу зібрану Вікторією доставляє на передову відомий волонтер «Дєд Волинь», якому Вікторія довіряє. 

«Впевнена, що з ним все зібране дійде до місця призначення. Він мабуть один з тих, хто найбільше зробив для нашої держави. Я горда, що він просто є такий. Наприклад, зараз ми уже викупили позашляховик, а завтра уже буде новий автомобіль у Луцьку для хлопців на передову», - розповідає Вікторія.

Для збору коштів проводять ярмарки

Наразі люди менше стали жертвувати коштів, і аби збирати гроші волонтери організовують ярмарки, зокрема біля торгового центру «Глобус». Для цього місцеві господині декілька днів випікають смаколики та зефір, які потім волонтери продають, і виручені кошти йдуть або на те ж саме пальне, або цигарки.

«Також почала продавати квіти та інші рослини, які замовляю по Україні, а деякі привозять з Голландії. Адже жінці тяжко пройти повз квіти й не купити їх. І тому саме таким чином я вирішила заробляти гроші для допомоги військовим. Наприклад, частину коштів на крайній автомобіль виручила саме на продажі рослин», - ділиться волонтерка. 

Волонтерка збирає кошти на автівки ЗСУ продажем квітів і хендмейду на ярмарках

Наразі вона намагається усіма способами долучити людей до таких ярмарків.

«Деякі дівчата вишивають ікони, малюють картини, плетуть сувеніри, виготовляють різноманітні композиції. А одна дівчинка робить дуже круті вироби з глини, які успішно продаються на ярмарках. Люди також купують ікони та картини з бурштину. Головне, що нам є з чим виходити на такі ярмарки і приємно, що вони збільшуються в масштабах.

Зокрема заслужений артист естрадного мистецтва України Сергій Скулинець нас підтримує зі своєю благодійною організацію. У нас уже була перша ярмарка в центральному парку з крутим музичним супроводом від Сергія та інших музикантів», - ділиться Вікторія.

Волонтерка збирає кошти на автівки ЗСУ продажем квітів і хендмейду на ярмарках

Наразі у планах - ярмарка біля РАЦСу, яку до Дня Конституції України 28 червня за сприяння міської ради. Крім того, 10 липня також запланований захід, виручені спільно виручені кошти з якого підуть на автомобілі на передову. 

«Когось на фронті рятує бронежилет, а багатьох транспорт. І саме тому для мене автомобілі стали першочерговим завданням, адже серед техніки теж є часті втрати», - ділиться волонтерка.

Волонтерка збирає кошти на автівки ЗСУ продажем квітів і хендмейду на ярмаркахВолонтерка збирає кошти на автівки ЗСУ продажем квітів і хендмейду на ярмаркахВолонтерка збирає кошти на автівки ЗСУ продажем квітів і хендмейду на ярмаркахВолонтерка збирає кошти на автівки ЗСУ продажем квітів і хендмейду на ярмаркахВолонтерка збирає кошти на автівки ЗСУ продажем квітів і хендмейду на ярмарках

Можливо зацікавить

Працівник ТЦК, якого на Волині чоловік вдарив ножем, раніше воював
фото

Працівник ТЦК, якого на Волині чоловік вдарив ножем, раніше воював

Ольга Магас, день народження

28 березня: хто з волинян святкує День народження

росіянин військовий депортація
відео

Воював за Україну, а тепер «бомжує» на Волині: росіянину-добровольцю ЗСУ загрожує депортація

Виїзд за кордон

Хотів виїхати до Польщі: на Волині спіймали ухилянта-невдаху

мобілізація хвороба серце

Мобілізація 2024: які хвороби серця є підставою для звільнення від призову

спецпризначенець петиція

Планував одружитися після війни: бійцю луцького «Любарта» просять посмертно присвоїти звання Героя України

Герой загибель

З перших днів вторгнення боронив Україну: на Луганщині загинув Герой з Волині Дмитро Глущук

журналіст смерть

Обірвалося життя секретаря Волинської облорганізації Національної спілки журналістів України

«Якщо «заробітки на війні» продовжаться й далі, то ми цієї війни не виграємо», - волонтер з Волині

«Якщо «заробітки на війні» продовжаться й далі, то ми цієї війни не виграємо», - волонтер з Волині