Вона народила 18 дитину, а у сусідки - 19: жінки з села на Рівненщини рятують демографію України

Вона народила 18 дитину, а у сусідки - 19: жінки з села на Рівненщини рятують демографію України

43-річна жителька Рівненщини народила свою 18 дитину, назвала донечку Магдалиною. Дівчинка стала шостою сестричкою в родині, а ще в неї є 12 братиків.

Нинішні пологи минули добре, кажуть медики. 

Вдома на Магдалинку чекає тато, 12 братів, найстаршому з яких уже 24 роки, і 5 сестер. Дівчинка стала 18 дитиною у родині.

Про це йдеться в сюжеті ТСН.

«3 кілограми 300 грам, 55 сантиметрів, вона здорова, доношена, має невеличку жовтяничку», - констатують в лікарні. 

За показами породіллі робили кесарів розтин, але мама, і немовля почуваються добре.

18-ро дітей в родині - для когось дивина, а от для рівненського Полісся справа звичайна, а для села Глинне – узагалі норма, адже село славиться багатодітними сім’ями. 

Саме з нього, уже інша багатодітна мати, Світлана Ковалевич, яка кілька років тому народила 19-ту дитину. Назарчику вже 4 роки, а старші діти уже одружилися, мають і своїх дітей. У пані Світлани з чоловіком уже 24 онуків. Незнайомці, каже, дивуються як можна усіх по іменах запам’ятати.

Кожного року вагітніти і народжувати дійсно виснажливо для організму жінки, кажуть акушери-гінекологи, але завжди раді малюкам.

«Якщо брати соціальний аспект, то завдяки таким жінкам наша область з  року в рік займала перше місце по народжуваності», - кажуть медики. 

Тим паче, за останній рік в Україні народжуваність зменшилася.

«Народилося на 30 відсотків менше новонароджених. Це звичайно пов’язно було з військовими діями, з еміграцією наших жінок, з тим, що наші чоловіки воюють», - переконують лікарі. 

Днями новонароджену Магдалену з мамою випишуть додому. Чи повернеться до пологового за 19-тим, а може й 20-м малям, пані Марія ще не думає. А от медики запрошують.

«Люди, народжуйте. Нам треба майбутнє нашій Україні. Діти – це майбутнє нашої країни», - кажуть в лікарні.

Читайте також:

Можливо зацікавить