«Ворог прекрасно знає, що далеко не зайде»: історія захисника з волинської бригади

«Ворог прекрасно знає, що далеко не зайде»: історія захисника з волинської бригади

Батьки Михайла родом з Волині, але у 1949 році вони виїхали у Ростов-на-Дону. Там військовий народився, навчався і пішов служити в армію. Після розпаду СРСР і здобуття Україною незалежності, у 1991 році чоловік повернувся до рідного краю і продовжив військову справу вже в Луцьку. Нині він - головний сержант роти 100-ї окремої бригади територіальної оборони, яка охороняє український кордон на Волині.

Про це у ролику, поширеному у фейсбук-спільноті «Військо України», розповідає військовий Михайло.

Михайло, який повернувся на Волині, коли частину, де він служив у Луцьку, розформували, розпочав службу у правоохоронних органах, а в 2016 році пішов на заслужену пенсію.

Коли у 2022 році розпочалося повномасштабне російське вторнення, Михайло повернувся у військо, але не сам, а з сином, який раніше закінчив військову кафедру. Тож Михайла взяли на посаду головного сержанта взводу, а от його син очолив взвод. Щоправда, з часом обоє пішли на підвищення. Михайло нині - головний сержант роти. Зараз захисники охороняють кордон з боку Білорусі.

«Нас тут уже багато чому навчили. Ми не ті, що були на початку війни. Багато чого вміємо, багато що маємо. Можемо захистити свою землю. Ворог прекрасно знає, що далеко не зайде», - переконує чоловік.

Ще Михайло розповів про допомогу місцевого населення:

«Від самого початку вторгнення місцеві мешканці і їжу нам приносили, і підтримували чим могли. Допомагають й досі. Дуже порядні та добрі у нас люди. Відносяться до військових з повагою, а це дуже приємно. Тут відчуваєш себе потрібним, відчуваєш, що робиш те, що повинен робити».

Читайте також:

Можливо зацікавить