Вперше потрапив у тюрму в 15 років: у Луцьку судили чоловіка, який обчистив церковні скриньки

Вперше потрапив у тюрму в 15 років: у Луцьку судили чоловіка, який обчистив церковні скриньки

У Луцьку судили зловмисника, який у вересні обікрав Хрестовоздвиженську церкву. 36-річного чоловіка затримали на гарячому правоохоронці. Попередньо, він розбив невеличке віконце та проник до церкви, щоб знайти там щось цінне. Знайшли на горищі в чужому одязі із церковними грошима. 

Правда, той зізнався: не пам'ятає, як туди потрапив. Хоча, якраз напередодні вийшов із в'язниці і святкував перший день на волі, - йдеться у сюжеті 12 каналу. 

Чоловік уже сім разів судимий за крадіжки, розбої і тому подібне. Сергій Тихонюк - мешканець Підгайців, хоча там буває рідко, адже більшість свого часу - перебуває у в'язницях. Вперше потрапив за грати ще у 15 років. Зараз йому 36. Неодружений, батьків немає, з родичів - лише одна рідна сестра.14 вересня він вийшов на волю з Манецької колонії. А вже 15 намагався обікрасти церкву, де його затримали на гарячому. Староста каже, що таким чином чоловік шукав можливості повернутися назад до в'язниці.

Підсудний пригадав, що того дня зустрів і вони випили бутилку горілки. Знайомий дав йому дві таблетки. Які саме - чоловік не знає. З'їв їх, а до тями прийшов уже в кайданках. Не знає чоловік і як опинився на горищі храму, і де взяв білу куртку, яка була на ньому, і де в кишенях з'явилилось 2756 гривень. Саме їх він і намагався винести з церкви. До слова, у вчиненому - кається.

За проникнення у храм та крадіжку грошей, хоч зловмисник і не встиг їх винести, - його засудили до п'яти років позбавлення волі. 

Можливо зацікавить