Впізнала брата по штанах: волинянин четвертий місяць перебуває у полоні росії

Впізнала брата по штанах: волинянин четвертий місяць перебуває у полоні росії

Волинянин Юрій Кузьмінський, котрий на момент повномасштабного вторгнення Росії ніс службу на острові Зміїний, уже четвертий місяць перебуває полоні росіян та не має звязку із родиною. Сім'я благає Червоний Хрест навідати бійців та передати інформацію про нього рідним.

Про це інформують у спілноті Нововолинськ Інфо.

Рідні Юрія Кузьмінського з Нововолинська вже 4-й місяць не чують його голос, не знають про стан здоров’я та де він перебуває.Чоловіка рідні впізнали у сюжеті, на якому українські бійці сходять із корабля. 

«Ось він іде. В день війни ці фото він мені скинув і саме по цих штанах я його і впізнала. Ми періодично переглядаємо його фотографії із цього відео, щоб побачити його», - каже сестра полоненого Богдана Чапюк.

Вже 2 місяці, як росія підтвердила Міжнародному Комітету Червоного Хреста (МКЧХ) про наявність Юрія та його побратимів у полоні. Деяких хлопців вже обміняли, але ще велика кількість (приблизно 62 людини) досі у полоні.

Богдана Чапюк просить, щоб хлопців провідали, надали гуманітарну допомогу, дали право зателефонувати до рідних. За її словами, брат практично із першого дня у полоні. 24 лютого він вперше зателефонув близько 6 ранку та повідомив, що сталося повномасштабне вторгнення, що вони в повній бойовій готовності. Протягом дня телефонував ще кілька разів, сказав про два кораблі, які оточили Зміїний. 

«Це було ніби прощання кожен раз. Пів п’ятої вечора брат перетелефонував,  сказав «я вас люблю», і більше зв’язку з ним не було«, - додала сестра військового.

Можливо зацікавить