«Ми всі хочемо бачити тут іншого Володимира»: Зеленський виступив в суді Гааги

«Ми всі хочемо бачити тут іншого Володимира»: Зеленський виступив в суді Гааги

Президент Володимир Зеленський, перебуває у Нідерландах з офіційним візитом. Де в нього запланована великий виступ у Гаазі.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на трансляцію виступу глави держави.

Головні заяви президента України

Зеленський хоче бачити Путіна в Гаазі:

«Безумовно ми всі хочемо бачити тут іншого Володимира, хочемо бачити його в Гаазі. Того, який заслуговує бути засудженим за злочинні дії і це має бути здійснено тут у столиці міжнародного права. Я впевнений, це станеться, коли ми переможемо, а ми переможемо не лише на полі бою, не лише у двобої з агресією. подивіться як країни світу об'єдналися довкола допомоги українцям».

Про наміри зробити війну в Україні останню в світі:

«Давайте сьогодні як завжди 4 травня ввечері віддамо належне пам'яті тих, чиї життя забрали війни. Друга світова війна, інші. Будь ласка, згадайте українців, які сьогодні могли б бути живими, якби не ця агресія. Якби не війна, якої ми не хотіли, яку ми хочемо зробити останньою війною у світі й ми це зробимо».

Лише в квітні російські окупанти скоїли 6 139 воєнних злочинів. Внаслідок цього загинуло 207 людей, з яких 17 - дітиМаємо зупинити злочин агресії. Зупинити безкарність, яка спонукає диктаторів до агресії. Лише за вчора Росія вбила 23 цивільних, 48 зазнали поранень.

Ще раз – говоримо про цивільнихНеобхідно трансформувати досвід Нюрнберзького процесу у нові операційні правила.

Тому ми дбаємо про створення такого трибуналу для Росії - це має стати гарантією неповторення такої агресії.Нам потрібен справжній повноцінний трибунал, справжня справедливість, а не гібридна.

Читайте також: 

• Залишив зброю без нагляду: військовому, який загубив автомат на вокзалі, винесли вирок

• За день Росія вбила на Херсонщині 21 людину: президент Зеленський показав моторошні кадри. Фото

• Загинув напередодні дня народження: на Рівненщині відкрили фотовиставку волинського Героя Максима Бурди

Можливо зацікавить