Втричі більше заяв, ніж до війни: Волиняни частіше почали оформлювати біометричні документи

Втричі більше заяв, ніж до війни: Волиняни частіше почали оформлювати біометричні документи

За час воєнного стану на Волині втричі збільшилась кількість звернень на виготовлення біометричних документів.

Про це під час ефіру у програмі «Сьогодні. Головне» на «Суспільне Волинь» розповіла речниця державної міграційної служби області Наталія Левчук.

З її слів, у квітні до органів міграційної служби подали заяви на виготовлення біометричних документів 17 тисяч людей. Це втричі більше, ніж було до початку воєнного стану.

Наразі всі 18 підрозділів державної міграційної служби в області відновили свою роботу у штатному режимі. Подати заяву на виготовлення біометричних документів можна також у територіальних центрах надання адміністративних послуг.

«Але наразі не працює електронна черга, тому люди користуються «живою», — каже Наталія Левчук.

Під час воєнного стану у відділах міграційної служби відновили стару послугу, зокрема вклейку фотографій дітей у паспорти батьків. Також можна скористатися послугою продовження дії закордонного паспорта, який втратив термін дії, строком на п'ять років. Такі послуги, зі слів речниці, є безплатними.

Поліграфічний комбінат «Україна» вже відновив свою роботу, є доступ до державних реєстрів, тому послуги з термінового та нетермінового виготовлення біометричних паспортів громадянина України, а також закордонних, доступні, — говорить Наталія Левчук.

Термінове виготовлення документів коливається від 14 до 21 календарного дня, нетермінове — понад місяць.

Внутрішньо переміщені українці, які подали свої документи на виготовлення біометричних паспортів до початку воєнного стану в Україні, можуть звернутися до органів міграційної служби за фактичним місцем проживання з заявою та зможуть отримати свої документи в разі, якщо ці території нині не перебувають під тимчасовою окупацією або ж там не ведуться активні бойові дії.

Можливо зацікавить