«Я убіл і убіваю сейчас»: у Луцьку досі судять причетного до вбивства на автомийці

«Я убіл і убіваю сейчас»: у Луцьку досі судять причетного до вбивства на автомийці

Обвинувачений у вбивстві на автомийці у Луцьку, яке сталось ще у 2018 році, досі перебуває під вартою – суд учергове продовжив йому міру запобіжного заходу. Водночас, захист намагається довести, що обвинувачений взяв чужу вину на себе.

Про це йдеться в ухвалах Луцького міськрайонного суду.

Нагадаємо, 5 листопада 2018 року на території кафе біля автомийки на вулиці Набережній  стався конфлікт між двома групами людей. Внаслідок стрілянини одна людина загинула, ще двоє отримали поранення. 

Учасникам інкримінують декілька статей – хуліганство, приховування злочину та умисне вбивство. Всього у справі було 11 підозрюваних, які після стрілянини втекли і їх по одному затримували в різних регіонах. 

За підозрою в умисному вбивстві був затриманий Артур Безменов. Він і досі перебуває в СІЗО. 12 квітня Луцький міськрайонний суд продовжив йому термін перебування під вартою на 60 діб до 10 червня 2023 року. 

Власне Безменов – єдиний, хто не на волі. У решти учасників конфлікту були «легші» статті: їм інкримінують хуліганство, приховування злочину. 

Ще одна ухвала від тієї ж дати стосується клопотання захисту. В ній йдеться про те, що захисник підозрюваного просив про тимчасовий доступ до речей і документів, з можливістю вилучення оригіналу аркушу паперу, вирваного із зошита в лінійку для письма.

На аркуші був рукописний текст наступного змісту: «Я убил человека на автомойке в Луцке и убиваю сейчас еще одного близкого мне человека, который сейчас из-за меня задыхается в сизо. Не могу с этим жить. Артур брат прости… За все, за что умолял и уговорил взять вину на себя…». Текст зберігається при матеріалах кримінального провадження від 22 березня 2022 року.

Своє клопотання захисник мотивував тим, що зазначений аркуш паперу, на думку сторони захисту, має доказове значення. Мовляв, відомості, що знаходяться у ньому, можуть прямо чи опосередковано вказувати на невинуватість обвинуваченого у вчиненні кримінального правопорушення і у сукупності із іншими доказами може свідчити про те, що обвинувачений себе оговорив. 

Проте суд відхилив клопотання,  оскільки захисник не довів наявність достатніх підстав вважати, що інформація, яку він просить витребувати, має суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні. Також суд звернув увагу на те, що учасники розгляду не заперечують факт наявності записки. А сам обвинувачений повідомив, що буде давати додаткові показання, однак таких ще не надав.

Читайте також:

Можливо зацікавить