«Я йому казала, щоб не їхав, а він відповів, що хлопці кличуть»: на Волині мамі померлого бійця вручили нагороду сина

«Я йому казала, щоб не їхав, а він відповів, що хлопці кличуть»: на Волині мамі померлого бійця вручили нагороду сина

У Ковелі мамі захисника Тетяні Майданській вручили нагороду її сина Віталія Заічко – відзнаку ДУК ПС «Хрест Корпусу» посмертно.

Для цього у Ковель з Хмельницького приїхав командир добровольчого корпусу «Правий сектор» Олександр Чорний, у якому воював Віталій з 2014 року. Про це повідомили у Ковельській міській раді.

Мама прийшла на зустріч з командиром та міським головою Ігорем Чайкою з речами, які залишились від її сина. А їх зовсім небагато – іконка, браслет. А ще у неї є запис розмови її Віталія, його пісні.

Розповідає, що син був дуже творчою людиною, любив музику. Закінчив Ковельську школу мистецтв по класу скрипки, далі навчався в Запорізькому музичному училищі. Був активістом, поїхав на Майдан, де познайомився з майбутніми побратимами і вступив до добровольчого корпусу. На фронті отримав контузію, проходив реабілітацію у лікарні.

– Я йому казала, ти уже не їдь. А відповідь була така: Мене мої хлопці кличуть. І не можна було його відмовити, – каже пані Тетяна.

Після того він знову повернувся у зону бойових дій. Помер 1 квітня 2019 року. Йому було лише 38. У Віталія також залишились дружина та діти.

За словами Олександра Чорного, вони довго не могли знайти маму свого побратима, щоб вручити нагороду, бо у них різні прізвища. Допоміг сайт міської ради, де був номер «гарячої лінії». Нещодавно зателефонували — і сьогодні вони уже в Ковелі.

– Спасибі за сина. Він був одним з перших, хто став на захист України у 2014. Віталій добровільно пішов боронити державу. Він був справжнім патріотом своєї країни, – зазначив командир.

Жінка переконана, що у них в родині така любов до України від діда-прадіда: «Колись мій дідусь Феодосій Майданський казав: Танічка, ти побачиш, що прийде такий час, що українська мова буде дуже модною, і для всіх буде честю нею розмовляти. Віталій був вихований на книжках, на українській літературі, козацьких піснях. Тому він так свято вірив і боровся за Україну. Дякую Вам за світлу пам’ять про мого сина та всіх хлопців, які полягли за Україну».

«Я йому казала, щоб не їхав, а він відповів, що хлопці кличуть»: на Волині мамі померлого бійця вручили нагороду сина«Я йому казала, щоб не їхав, а він відповів, що хлопці кличуть»: на Волині мамі померлого бійця вручили нагороду сина«Я йому казала, щоб не їхав, а він відповів, що хлопці кличуть»: на Волині мамі померлого бійця вручили нагороду сина

Читайте також:

Можливо зацікавить

Військового з собакою не впустили у вагон

Стояв годинами у тамбурі: бійця ЗСУ не впустили у вагон потяга через собаку

На Волині одружилися військовий із Сумщини та дівчина з Івано-Франківщини

На Волині одружилися військовий із Сумщини та дівчина з Івано-Франківщини

І небо плакало за ним: у громаді на Волині в останню дорогу провели захисника України
фото

І небо плакало за ним: у громаді на Волині в останню дорогу провели захисника України

росіянин військовий депортація
відео

Воював за Україну, а тепер «бомжує» на Волині: росіянину-добровольцю ЗСУ загрожує депортація

Євро-2024 Польща Уельс

«Моя сім'я була замучена Бандерою»: уродженець Волині пробився на Євро-2024 із збірною Польщі

нагорода посмертно

Навіки молоді: на Волині рідним полеглих Героїв вручили посмертні нагороди

Мобілізація розлучення

Волинянка подала на розлучення, бо чоловік переховується, уникаючи мобілізації

Воїн з Волині Богдан Висоцький отримав орден «За мужність» ІІІ ступеня

За мужність у захисті держави: захисника з Волині нагородили орденом «За мужність» ІІІ ступеня

ДТП п'яний військовий

Був п'яний: на Волині військовослужбовець врізався у запарковане авто