Як на Волині відреагували на включення Суркіса і Шуфрича до складу НОК

Як на Волині відреагували на включення Суркіса і Шуфрича до складу НОК

У волинському відділенні Національного олімпійського комітету невдоволені  включенням до складу НОК колишніх представників «ОПЗЖ» Григорія Суркіса і Нестора Шуфрича і кажуть, що ставлення до цього «продемонстрували на голосуванні». А на наступне засідання навіть готують «ноту протесту» з цього приводу.

Про це у коментарі виданню ВСН повідомив голова Волинської обласної ради Григорій Недопад, який наразі очолює відділення комітету на Волині.

Нагадаємо, у четвер, 17 листопада, на звітно-виборній асамблеї Національного олімпійського комітету України обрали нового президента та її членів. За підсумками голосування її очолив Вадим Гутцайт. Того ж дня голова облради опублікував пост-привітання новому керівникові НОК, інформація про нове призначення з'явилась і на офіційній сторінці Волинської обласної ради.

Як на Волині відреагували на включення Суркіса і Шуфрича до складу НОКЯк на Волині відреагували на включення Суркіса і Шуфрича до складу НОК

Того ж дня до складу членів комітету включили колишніх представників «ОПЗЖ» Григорія Суркіса і Нестора Шуфрича.

Видання ВСН вирішило поцікавитися у Григорія Недопада, який був присутній на засіданні, як він оцінює включення до членів комітету таких одіозних персон як Суркіс та Шуфрич.  

«Своє бачення ми показали у таємному голосуванні. Ці люди звичайно ж набрали менше голосів. Але це уже, мабуть, має розглядати голова Національного олімпійського комітету. Відверто, ці люди самі мали б вийти й не створювати будь-які претенденти на спортивній арені нашої великої олімпійської сім'ї. Загалом таких людей не треба було б включати до цього списку. На наступному з'їзді представників комітету ми заявимо свою ноту протесту», - зазначив очільник волинського відділення НОКу.

Загалом новими членами Національного олімпійського комітету на період 2022-2026 років стали Григорій Суркіс, Олександр Усик, Андрій Шевченко, Марина Бех-Романчук, Лілія Подкопаєва та інші. Також до персонального складу членів НОК України включили представників Федерації стрільби з лука Нестора Шуфрича та Олену Садовничу і представників Федерації плавання Андрія Власкова та Віктора Міця. За це рішення віддали 99 голосів, проти - 11, утримались - 4.

Вадим Гутцайт - олімпійський чемпіон з фехтування на Іграх 1992 року в Барселоні, тренер і президент федерації фехтування України. З 2018 року він був директор Департаменту молоді та спорту Київської міської державної адміністрації, з 4 березня 2020 року - міністр молоді та спорту України.

Раніше він потрапив у скандал завдяки своїм неоднозначним висловлюванням. Він заявив, що «він не дівчина, щоби його любили». Такі промови міністра прозвучали в одному з інтерв'ю, пише РБК-Україна.

Міністр прокоментував ставлення деяких президентів олімпійських федерацій, які незадоволені його роботою в кріслі, яке він займає.

«Я не дівчина, щоб мене любити. І те, що деякі президенти федерацій мною незадоволені, це нормально. Але більшість мене підтримують і бачать, що міністр робить на своєму місці. І до війни - під час ковіду скільки було зроблено. Такого не було зроблено за останні 30 років, скільки зробив Гутцайт на посаді міністра за останні два роки», - сказав Гутцайт.

У соцмережах обурилися такою реакцією міністра. Після скандалу сам міністр молоді та спорту ніяк не відреагував на невдоволення його висловлюваннями.

Можливо зацікавить

війна в Україні скандал
відео

«Відкритим текстом сказали, що будемо заважати»: деталі скандалу між вдовою воїна та рестораном під Луцьком

Бої Донеччина

Третя трагічна звістка в громаді за тиждень: на війні загинув Герой з Волині Іван Войчук

поховання військового

Передчасно пішов з життя: на Волині попрощаються із Героєм Анатолієм Дорошем

Війна в Україні
відео

Дві втрати в одній громаді: на Волині «на щиті» зустріли Героїв Олексія Хоміча та Олексія Стахорського

Поховання військового

Від початку повномасштабної війни захищав Україну: на Волині прощатимуться з Героєм Андрієм Ярошиком

Рецепт паски
відео

Перевірений роками: бабуся з Волині поділилася рецептом паски без замішування тіста

війна

За покликом власного сумління доєднався до війська: на війні загинув Герой з Волині Андрій Сливка

Поховання військового
відео

Передчасно обірвалося життя: на Волині попрощалися із Героєм Олександром Мажулою

Відключення світла

Фіксують дефіцит в енергосистемі: на Волині застосують графіки обмеження електропостачання