Як один енергоблок АЕС: стало відомо, скільки генераторів завезли в Україну у минулому році

Як один енергоблок АЕС: стало відомо, скільки генераторів завезли в Україну у минулому році

В Україну завезли генераторів загальною потужністю як один енергоблок АЕС. Протягом 11 місяців 2022 року в Україну імпортували майже 354 тисячі генераторів

Про це повідомляє Forbes.

Потужність всіх пристроїв, що імпортуються, в середньому становить не менше 1 ГВт.

«За 11 місяців 2022 року в Україну імпортували майже 354 000 генераторів на $355 млн, розповіли в Держмитслужбі на запит Forbes. Це в шість разів більше, ніж за аналогічний період минулого року (58 000 штук)»,- йдеться у повідомленні.

Бензинові генератори потужністю до 7,5 кВт були самими популярними в громадян України.

Дані за грудень поки що відсутні.

Як один енергоблок АЕС: стало відомо, скільки генераторів завезли в Україну у минулому роціЯк один енергоблок АЕС: стало відомо, скільки генераторів завезли в Україну у минулому році

Читати також:

  • Укрпошта буде доставляти генератори, електронні прилади з-за кордону без мита та ПДВ. В компанії вже звернулися до національних поштових операторів щодо прийому у своїх відділеннях генераторів та зарядних станцій для безмитної доставки в Україну.
  • У Луцькій громаді продовжують облаштовувати важливі міські об'єкти генераторами, які підтримують їх роботу під час вимкнення електропостання.
  • Верховна Рада підтримала у другому читанні законопроєкти №8196/8197, який передбачає скасування податків на імпорт генераторів та Starlink.

 

Можливо зацікавить