Як оригінально пофарбувати яйця до Великодня. Поради

Як оригінально пофарбувати яйця до Великодня. Поради

На великодньому столі, окрім пасок і м'ясних страв, обов'язково мають бути крашанки. Багато людей воліють фарбувати яйця за допомогою натуральних фарб. Крім класичного цибулиння, у хід іде куркума,чай каркаде і навіть вино. Але якщо хочеться експериментів, то можна використати не лише магазинні барвники, а й деякі підручні матеріали.

Видання ВСН зробило підбірку методів з соціальних мереж креативного фарбування яєць на Великдень.

Фарбування у вині, або ефект «діамантів»

Як оригінально пофарбувати яйця до Великодня. ПорадиЯк оригінально пофарбувати яйця до Великодня. Поради
Ліворуч - у червоному вині, праворуч - у білому

Складники для восьми і більше яєць: яйця (бажана кількість), біле вино солодке/напівсолодке (750 мл-1 л), цукор (3-4 ст. л.), харчовий барвник).

Приготування: 

(барвник краще додати після варіння яєць у вині)

Яйця вимиваємо, можна із содою - тоді ефект блискіток буде більшим. Далі з'єднуємо вино і цукор, в суміші яких занурюємо майбутні крашанки і варимо 10 хвилин до готовності яєць. Після цього додаємо барвник - розмішуємо. Залишаємо яйця у вині на 12-14 години. Відтак обережно виймаємо, перекладаємо на тарілку і даємо повністю висохнути.

До слова, з червоним вином яйця будуть сіро-фіолетового кольору, з білим - можна експериментувати, додаючи барвники різних кольорів.

Фарбування у лушпинні цибулі

Як оригінально пофарбувати яйця до Великодня. Поради

Складники: яйця (необхідна кількість), лушпиння від цибулі, марля або бинт, вода, зеленка, оцет.

Приготування:

Нарізаємо дрібно лушпиння цибулі, яке накладаємо на марлю чи бинт. Згодом у клаптик тканини загортаємо яйце, вмочене в оцет, і зав'язуємо ниткою, але не гумкою, бо вона під час закипання може порватися.

До речі, для того, щоб з'явився візерунок, можна до лушпиння теж на дрібні клаптики порізати аркуш білого паперу.

У каструлю із лушпинням викладаємо крашанки-мотанки, туди вливаємо оцет, у якому змочували яйця, воду і вливаємо зеленку. Суміш варимо 7-10 хвилин, лишаємо яйця у розчині ще на 40 хвилин. Згодом дістаємо. перекладаємо у холодну воду, у якій і розрізаємо марлю, і очищаємо від залишків лушпиння. Для блиску можна натерти їх олією.

До слова, для інших візерунків лушпиння у марлю можна не додавати - натомість наклеїли листочок чи травинку, форма якої відіб'ється на яйці.

Фарбування у каркаде

Як оригінально пофарбувати яйця до Великодня. Поради

Складники: яйця (необхідна кількість), чай каркаде (50 г), вода (8 склянок), оцет (4 ст. л.)

Приготування:

Чай пересипаємо у каструлю, заливаємо водою і доводимо до кипіння. Виставляємо мінімальний вогонь, варимо 20 хвилин. Потім додаємо 4 ст. л. оцту. У суміш опускаємо яйця, необхідно, щоб рідина їх повністю покрила. Лишаємо їх на ніч. Вранці дістаємо яйця: їх можна помити відразу, якщо ж перекласти на серветку і лишити до повного висихання, то вони матимуть мармурний візерунок.

Фарбування з допомогою фломастерів

Як оригінально пофарбувати яйця до Великодня. Поради

Складники: яйця (необхідна кількість), фломастери, вода, оцет, паперові рушнички або серветки.

Приготування:

Розмальовуємо білу серветку фломастерами. Згодом загортаємо у неї вже варене яйце й опускаємо у суміш води та оцту. Залишаємо на 10 хвилин, після цього дістаємо яйце із води та прибираємо серветку.

 

Читайте також:

Можливо зацікавить