Як РФ може використати Білорусь у разі наступу по всіх напрямках

Як РФ може використати Білорусь у разі наступу по всіх напрямках

Росіяни можуть спробувати здійснити наступ по всіх напрямках і використати Білорусь для відволікання і провокацій. Утім, наразі, наступ з Білорусі є малоймовірним.

Про це заявив речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко в коментарі 24 Каналу.

За його словами, загроза наступу з Білорусі існує постійно, а тому усі відповідні структури України стежать за ситуацією. Демченко запевнив, у разі збільшення кількості живої сили, військові одразу це зафіксують.

Наразі у Білорусі недостатньо сил і засобів ворога для наступу, але від росіян можна очікувати чого завгодно.

«Ми маємо бути готові до будь-якої ситуації. У будь-який момент Росія може використати навіть ті незначні сили, які там перебувають, в разі, якщо вона спробує створити спробу наступу по всіх напрямках. Зокрема, Білорусь тоді буде відволікаючим маневром, не маючи достатніх сил, вони будуть робити якісь провокації», – зауважив речник Державної прикордонної служби України. 

Речник ДПСУ попередив, що росіяни можуть нагнітати тут ситуацію, щоб Україна тримала на цьому напрямку певні сили й засоби та не могла їх перекинути на «гарячіші» напрямки. 

Натомість Україна щоденно проводить укріплення кордону: від Волині до Чернігівської області, по всій протяжності лінії кордону з Білоруссю.

Читати також: 

Можливо зацікавить