Як уродженка Володимира підкорила публіку та стала віцеміс світу

Як уродженка Володимира підкорила публіку та стала віцеміс світу

Аліція Бобровська, народжена у Вододимирі, стала віцеміс світу у 1958 році. Хоча її зв'язок з Україною обірвався, коли їй виповнилося 9 років і її родина виїхала до Польщі, все ж вона скрізь називала своєю малою батьківщиною Володимир-Волинський.

Аліція народилась в 1936 році в місті Володимирі-Волинському, де й жила до переїзду до Польщі в 1945 році. Вона з дитинства мріяла про акторську кар'єру, тож вступила на акторський факультет у Кракові. На цьому етапі в її житті і з'явилися конкурси краси. Спершу її обрали найкрасивішою студенткою Кракова в 1956 році, згодом - вона стала віцеміс Балтійського узбережжя.

Через рік на першому повоєнному конкурсі «Міс Полонія», який проходив у Кракові в 1957, Аліція здобула перемогу і відтак взяла участь у конкурсі «Міс Всесвіт» в 1958 у Каліфорнії (США). Тут вона стала четвертою віцеміс Всесвіту, зачарувавши самого Марлона Брандо, який був членом журі.

Як уродженка Володимира підкорила публіку та стала віцеміс світуЯк уродженка Володимира підкорила публіку та стала віцеміс світу

Імперія косметики Max Factor запропонувала Бобровській стати обличчям бренду на рік. Та 22-річна студентка відмовилася від перспектив в індустрії краси США і натомість закінчила навчання та почала акторську кар'єру.

Кінодебют Аліції відбувся в 1960 у фільмі «Сучасна історія». Потім були ролі у стрічках «Подружжя з розуму», «Канікули ката», «Його дві дружини», «Велике кохання Бальзака», «Париж-Варшава без візи», «Сучасна історія». Також вона працювала на телебаченні та в театрах Польщі. Також вона спробувала себе в ролі дружини та матері.

Але на цьому історія Аліції Бобровської не завершилась. По 20 роках шлюбу на початку 1980-х років вона розлучилася та емігрувала до США. І стала там медсестрою, пропрацювавши за новим фахом понад 10 років. Вже на пенсії вона захопилася 3D-графікою, яку поєднує з малюванням та різьбленням по дереву.

Як уродженка Володимира підкорила публіку та стала віцеміс світу

Можливо зацікавить