Як війна вплинула на будівництво «Інвестора»? ОГЛЯД

Як війна вплинула на будівництво «Інвестора»? ОГЛЯД

Після повномасштабного вторгнення будівельні компанії Волині, як і більшість іншого бізнесу, зупинили роботу. Проте вже за якийсь час будівельні майданчики почали оживати.

Відновили роботу для того, щоб в першу чергу завершити проекти, які в процесі будівництва та на високих стадіях готовності, пояснив директор Будівельної компанії «Інвестор» Андрій Разумовський.

«Наша компанія не працювала тільки перші декілька тижнів після повномасштабного вторгнення. Все раптово зупинилося, частина людей поїхала, частина – в тому числі серед нашого керівного складу – пішла до Збройних Сил. Багато будівельних процесів на наших об’єктах стали на паузу на півдорозі. 

За два тижні ми зважили ситуацію і вирішили відновити роботу. У нас є зобов’язання перед людьми, які купили житло на етапі будівництва, тому ми оцінили ситуацію і наші сили, і вирішили, що будемо максимально активно добудовувати розпочате», - розповів він.

Зокрема, поділився інформацією про те, як просувається будівництво житлових комплексів «Інвестора».

ЖК «Супернова»

«У ЖК «Супернова» зараз будуємо великий будинок на 6 під’їздів. Ми, як завжди, оптимісти, віримо в наші Збройні Сили і перемогу, тому плануємо швидко завершити проект і цього року здати в експлуатацію 1-2 під’їзди, а якщо дозволить ситуація, то і 3-4 під’їзди також», - зауважив Андрій Разумовський.

1-2 під’їзди збудовані на 99%. Всередині розведені всі мережі, підведений газ, встановлені котли і радіатори, закінчують роботи в під’їзді, змонтували ліфти. Залишилося частково зробити благоустрій біля входів у під’їзди.

У 3-4 під’їзді завершують штукатурні роботи в квартирах, роблять опалення і паралельно починають заливати стяжку підлоги. Працюють над облаштуванням внутрішнього газу і планують до кінця року також доробити всі внутрішні роботи в квартирах.

5 під’їзд домурований, там змонтовані вікна, дороблюють фасад. А 6 під’їзд буде повністю змурований до жовтня. Якщо дозволить погода і ситуація, то так само змонтують вікна і закінчать фасадні роботи.

Як війна вплинула на будівництво «Інвестора»? ОГЛЯД

ЖК «Парковий квартал»

Третій будинок ЖК «Парковий квартал» готовий на 99%. Тут вже закінчили благоустрій, змонтували ліфти, зробили ремонт в під’їздах. Єдине, що очікують – це монтаж зовнішнього газу.

«Дуже вдячні нашим волинським службам, зокрема, газовій, що вони не зупинили роботу і також працюють, за ці місяці багато зроблено на наших об’єктах. Мережі – це завжди довго, важко, але процес рухається і невдовзі буде фініш.

У нас є дозвіл на будівництво четвертого будинку ЖК «Парковий квартал», але, звичайно, що зараз ми його починати не будемо», - розповів Андрій Разумовський.

Як війна вплинула на будівництво «Інвестора»? ОГЛЯД

ЖК «Амстердам» і ЖК «Струмочок»

«У ЖК «Амстердам» також вибрали стратегію добудувати в першу чергу вже почате, тому зосередилися на перших чотирьох під’їздах. Ці під’їзди вже повністю змуровані, в третьому вже штукатуримо стіни в квартирах. Завдання стоїть в цьому році завершити і здати всі чотири під’їзди», - пояснює забудовник.

Тут зараз роблять сучасний фасад з використанням новітніх технологій, який буде із клінкерної плитки. 

«Якщо говорити про найскладніше, а це – мережі, то воду і каналізацію до «Амстердама» ми вже підвели, а також збудували котельню. Оскільки ситуація із постачанням енергоносіїв незрозуміла, в своїй котельні ми передбачили можливість використовувати альтернативні методи опалення. Звичайно, у нас там буде газовий котел і вже підведений газ, але також поставимо твердопаливний котел і за потреби будемо опалювати будинок палетами – це ефективно, недорого і дає незалежність від газу. Також плануємо встановити електрогенератор, щоб мати власне джерело електроенергії у разі вимкнення централізованого», - каже Разумовський.

Як війна вплинула на будівництво «Інвестора»? ОГЛЯДЯк війна вплинула на будівництво «Інвестора»? ОГЛЯДЯк війна вплинула на будівництво «Інвестора»? ОГЛЯД

Сусідній «Струмочок» - на завершальній стадії. Загальнобудівельні, фасадні і штукатурні роботи вже завершені, чекають на завершення газифікації. На деяких лініях таунхаусів вже виконана газифікація, під’єднують будинки до мережі, на інших завершується газопостачання. Після цього в швидкому темпі дороблять благоустрій перед останніми лініями таунхаусів і планують віддавати їх власникам.

Паралельно ведуться роботи на дитячому майданчику, який тут також особливий – величезний.

ЧИТАТИ ПОВНУ ВЕРСІЮ ІНТЕРВ'Ю ІЗ АНДРІЄМ РАЗУМОВСЬКИМ «Перед нами не стоїть вибір: будувати чи ні. Ми будуємо»

Можливо зацікавить

Будівництво храму варення
відео

На Волині священник продає варення для того, щоб побудувати храм

житло переселенці

«Усе нове, яскраве та гарне»: переселенці знайшли притулок та новий дім у відремонтованому житлі для ВПО у Ковелі

Ціна - понад 17 мільйонів гривень: біля Луцька продають мініпалац

Ціна - понад 17 мільйонів гривень: біля Луцька продають мініпалац

Будівельна компанія «Інвестор» передала 22 дрони для батальйону «Любарт». Фото, відео
відео
фото

Будівельна компанія «Інвестор» передала 22 дрони для батальйону «Любарт». Фото, відео

Двічі тікали від війни: сім'я переселенців з Маріуполя отримала житло на Волині
відео
історії війни

Двічі тікали від війни: сім'я переселенців з Маріуполя отримала житло на Волині

Школа № 13 у Луцьку

Луцькі депутати обговорили реконструкцію школи у Луцьку, яка вартує 148 мільйонів

У місті на Волині розпочали будувати багатоквартирний будинок для переселенців

У місті на Волині розпочали будувати багатоквартирний будинок для переселенців

УПЦ МП

Релігійний скандал: на Волині хочуть побудувати храм УПЦ МП

Допомога ЗСУ

Луцька міськрада у березні передала техніку та спорядження військовослужбовцям на 17 мільйонів гривень