Як з Волинської митниці передають на потреби ЗСУ конфіскат

Як з Волинської митниці передають на потреби ЗСУ конфіскат

На потребу Збройних сил України зі складів Волинської митниці було передано майна на суму 40 мільйоні 679 тисяч гривень.

Про це на пресконференції у вівторок, 17 січня, розповів виконуючий обов’язки начальника Волинської митниці Микола Татарчук

За його словами, після 24 лютого Верховною Радою був ухвалений закон, який передбачає процедуру примусового відчуження так званого митного конфіскату в умовах воєнного стану.

«В такий спосіб зі складів Волинської митниці військовим було передано 184 одиниці транспорних засобів та 66 одиниць комп'ютерної техніки, автозапчастин, продуктів харчування, медичних виробів, побутової техніки та інших товарів широкого вжитку», - інформує очільник Волинської митниця.

Повідомляється, що загалом за такою процедурою Волинська митниця передала на потреби Збройних сил України та інших створених відповідно до закону збройних формувань та правоохоронних органів майна на суму 40 мільйоні 679 тисяч гривень.

Як пояснює Татарчук, про все, що потрапляє до складу митниці, інформують військово-цивільну адміністрацію, яка передає про це військовим підрозділам. Вони, у свою чергу, за бажанням приходять і оцінюють стан майна. Надалі за наявною процедурою його відчужують.

Читайте також:

Можливо зацікавить